Nu het mooie weer er weer aan komt, kunnen ook de zonneproducten weer klaargelegd worden. Wanneer je naar buiten gaat, moet je je huid beschermen tegen de zon. Niet alleen je eigen huid, maar zeker ook de jonge huidjes van de kinderen. Smeren smeren smeren is dan ook het advies. Er is zoveel keus op zonnebrand gebied en ben altijd op zoek naar één die ook geschikt is voor kinderen.

DA heeft vorige week een nieuwe lijn gelanceerd van het eigen merk. De DA Premium Sun lijn is speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid. Hierdoor is deze zonnebrand bij uitstek geschikt voor baby’s en kinderen. De lijn bestaat uit Sun Face Fluid, Sun Cream, Sun Lotion, Sun Oil en After Sun Balm en ik mocht ze uitproberen.

zonnebrand geschikt voor kinderen

DA Premium Sun Lijn is nieuw

Zoals ik net al aangaf is de lijn speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid en dus geschikt voor ieder huidtype. Een combinatie van minerale en fysische filters beschermen krachtig tegen de zon en voorkomen huidschade en – veroudering. Daarnaast herstelt het de vochtbalans door de hydraterende ingrediënten. De lijn bevat crèmes, lotions en oliën in verschillende factoren (van factor 6 tot factor 50), dus voor ieder wat wils.

Mijn favoriet

Wat ik bij alle varianten een dikke plus vind, is dat ze snel intrekken, niet vet of plakkerig zijn én geen witte waas achter laten. Eigenlijk zoals elke zonnebrand zou moeten zijn. Ik heb eigenlijk twee favorieten, namelijk:

sun face fluid

Sun Face Fluid SPF 30. Deze crème is speciaal ontwikkeld voor het gezicht en ideaal onder je make-up. Ik begin de dag dus ook met een laagje Sun Face Fluid op mijn gezicht te smeren en ben gelijk goed beschermd tegen het zonnetje. Het is te verkrijgen in twee varianten namelijk met SPF 30 en SPF 50. Zelf gebruik in factor 30.

sun cream

Sun Cream SPF 30. Persoonlijk vind ik een crème fijner dan een lotion (spray). Het is namelijk iets dikker en ik vind dat prettiger aanvoelen en smeren. Daarnaast vind ik het vervelend wanneer bij de spray de helft verloren gaat omdat het in de lucht vervliegt. In huis nevelt het op de vloer en wordt het glad en plakkerig. En buiten vliegt het met de wind mee de natuur in (of bij de buurman in zijn gezicht op het strand). De Sun Cream voelt oprecht heel fijn aan en ruikt ook nog eens heerlijk. Ook is deze zonnebrand super geschikt voor kinderen is deze fijn om te smeren en het laat geen witte waas achter. Ik heb een nieuwe favoriet.

De Premium Sun lijn is verkrijgbaar in alle DA winkels en online. Prijzen zijn vanaf €7,50 tot €13,95.

Wat vind jij fijner? Een crème, olie of lotion?