Zoals je misschien wel weet, houd ik ontzettend van foto’s en foto’s maken. Als ik tijd over heb, maak ik er een mooi fotoalbum van en laat ik deze afdrukken. Of de foto’s komen in fotolijstjes ergens in huis te staan. Maar nu heb ik iets anders leuks, want ik mocht een foto op hout bestellen! Deze foto op hout is van Fotofabriek en ik deze blog deel ik mijn ervaringen over dit product.

Foto op hout bestellen

Je hebt twee opties wanneer je kiest voor het afdrukken op hout, berkenplex of vurenhout. Vurenhout heeft een robuuste uitstraling met losse plankjes en kan het beste vergeleken worden met een foto op steigerhout. Deze opties is het beste te gebruiken wanneer je natuur- of landschap foto’s hebt. Berkenplex is één plaat met een lichte houtstructuur, bevat geen naden en dus uitermate geschikt voor familieportretten. Ik wilde graag een foto van Wisse laten afdrukken, dus koos voor de laatste optie.

Mijn ervaring

Ik wist vrijwel gelijk welke foto ik wilde laten afdrukken; de prachtige foto van Wisse tijdens de newbornshoot. Omdat mijn zwart/wit foto veel lichte delen bevat koos ik voor een whitewash waardoor het lichte ook echt licht is en niet geel/houtkleurig. Via de Online Editor kun je heel gemakkelijk je foto uploaden en bewerken. Wanneer je klaar bent, kun je voor de zekerheid nog kiezen voor een online preview. Wanneer je deze optie kiest, krijg je een mooi plaatje van jouw foto op hout boven een bank per mail toegestuurd. Ideaal toch? Als je helemaal tevreden bent, kun via de knop bestellen de laatste stappen doorlopen.

Het resultaat

Maandag bestelt en woensdag al in huis, dat is snel! Ik ben erg blij met het resultaat kan ik zeggen. Het lichte is mooi wit en de foto is helder. En daarnaast krijg je er ook een ophangsysteem bij zodat je hem handig en gemakkelijk op kunt hangen. Deze krijgt in ieder geval een mooi plekje in huis.