Duurzaamheid is steeds belangrijker geworden. We willen de aarde immers goed achterlaten. Ook in woonoplossingen zie je deze trend terugkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld al meubels en keuken uit gerecyclede materialen.

Koken is veel leuker als het duurzaam is

In alles wat we doen en maken speelt duurzaamheid de laatste jaren een steeds grotere rol. Ook in het dagelijks leven in huis is dat natuurlijk het geval. Naast de alom ingeburgerde groene energie die we gebruiken proberen we minder of geen dierlijke voedsel te consumeren en streven we ernaar om steeds meer producten een nieuw leven te geven zodat ze niet opnieuw gemaakt hoeven te worden, met alle milieuschade van dien. Daarom brengen we niet alleen glas naar de glasbak of flesje naar een inleverpunt, maar kopen we ook steeds vaker producten die gerecycled zijn. En dat geldt ook voor woonproducten zoals meubels en keuken. Die kun je tenslotte ook maken van circulaire materialen. En dat maakt koken, en eten, duurzamer en dus ook veel leuker.

Duurzame keuken

Op deze trend naar duurzame woonoplossingen spelen diverse aanbieders van meubels en keukens in. Zo zijn er bijvoorbeeld al concepten, zoals dat van het oer-Nederlandse keuk.nl, waarbij keukens volledig worden samengesteld uit gerecyclede materialen of materialen die op organische wijze zijn verkregen. Bovendien worden de keukens zo ontworpen dat deze ook tijdens het gebruik zo min mogelijk belastend voor het milieu zijn. Dus weinig energie verbruiken. De uitdaging is daarbij natuurlijk dat deze keukens robuust zijn en lang mee gaan, ondanks het feit dat de materialen die daarvoor worden toegepast al eens in gebruik zijn geweest. Daarvoor wordt gezorgd door een strenge selectie van de te gebruiken materialen toe te passen.

Modulair

Wat ook nog eens zeer interessant is aan dit revolutionaire concept is het feit dat de keukens modulair zijn. Je koopt dus niet een kant-en-klare keuken, maar een keuken die je zelf kunt samenstellen volgens jouw wensen en eisen. Bovendien kun je de keuken op elk gewenst moment wijzigen of uitbreiden. Je kunt je duurzame modulaire keuken zelfs meeverhuizen. En dat is zeker “Planet-proof” want dat scheelt weer productie van een nieuwe keuken!

Veel kookplezier

Koken in een keuken die is gemaakt van circulaire materialen en precies zo is ingedeeld als dat jij prettig vindt. Goed voor het milieu, klimaat en voor jouw kookplezier. Daar worden vast heel veel lekkere gerechten gemaakt!