De hal is vaak de entree van de woning. Het is belangrijk dat wanneer je daar voor het eerst binnenkomt het een uitnodigende sfeer heeft. Soms is het lastig om een hal sfeervol en praktisch in te richten. Of wordt hij ‘vergeten’ in de styling van het huis naast de woonkamer en de keuken. Maar hoe richt je je hal leuk in? In deze blog vind je drie pareltjes van hallen. Doe hier dus je portie hal inspiratie op!

#1 Naturel hal met Scandinavische tint

Hester haar woning is werkelijk prachtig gestyled. Als je binnenkomt zie je gelijk de Scandinavische touch door de natuurlijke kleuren en materialen die zijn gebruikt. Zij en haar man klussen zelf veel in hun woning. Zo is deze leuke kapstok ook zelf gemaakt van dunne houten latjes. Gepimpt met haken en leuke accessoires.

Ook de trap was niet helemaal naar wens, dus daarom hebben ze gekozen voor een stijlvolle traprenovatie. Bij traprenovatie worden nieuwe traptredes op de bestaande aangebracht zodat het lijkt alsof je een compleet nieuwe trap hebt laten plaatsen. Dit kun je zelf doen, maar bijvoorbeeld ook laten uitvoeren door een bedrijf als Carpetright. Hester heeft er voor gekozen om er ook een anti-slip strip op te plaatsen tegen het uitglijden.

Wil je meer zien van deze prachtige woning? Bekijk dan de binnenkijker van Naud’s stoere Scandinavische jongenskamer.

scandinavische hal

Meer foto’s op Instagram: @bij.hes

#2 Lichte ruimtelijke hal

Als er één hal in dit rijtje niet mag ontbreken is het de prachtige hal van Jantina wel. Deze oud dokterswoning hebben ze zo mooi verbouwd dat hun hele woning werkelijk een plaatje is. In de hal is de grote eyecatcher toch wel de eeuwenoude muur (zo’n 250 jaar oud geschat!). Deze muur liep vroeger van voor tot achter en maakte het heel donker. Daarom hebben ze hem gedeeltelijk doorgebroken, er een vide in gemaakt en ramen in het dak geplaatst. En kijk wat voor prachtige lichte en ruimtelijke hal het is geworden.

Op de vloer liggen grijze tegels van 60 bij 60 cm. En achter het muurtje hebben ze hun jassenhoek gemaakt waardoor alles mooi uit het zicht is. Jantina is naast moeder van 4, eigenaresse van een webshop, docent Frans én runt ze hun prachtige naastglegen Bed & Breakfast De Oare Keamer.

Meer foto’s op Instagram: @jan10aa

Kijk voor meer wooninspiratie bij de woonwinkel utrecht

#3 Kleurrijke knusse hal

Voor kleur en gezelligheid ben je bij Marinka aan het juiste adres. Dit zie je in de hal gelijk terug als je de voordeur binnen komt. Ze wonen er bijna 2 jaar en hebben het weer helemaal naar hun smaak ingericht. Marinka vind het leuk om oude meubels en kringloopgelukjes om te toveren tot iets moois met (vaak) kleur. Je ziet in het doorkijkje naar de woonkamer hun groene kasten al staan.

Op de wand in de hal zit een grijzige kleur wat een warme basis is. Soms maakt een kleur op de muur de ruimte kleiner ogen, maar bij neutrale kleuren zoals beige, licht grijs en mint groen heeft dit niet zoveel effect. Het gele kastje geeft de hal veel kleur en is een praktische opberger. En met deze kleurrijke accessoires maakt het het geheel helemaal af.

Meer foto’s op Instagram: @marinkabloemendal