Heb jij nog het beeld dat kunstplanten nep en plastic ogen? Tegenwoordig is dat echt niet meer het geval en zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden. Niet zo gek dat je kunstplanten in steeds meer interieurs ziet.

Planten in huis geven een fijne sfeer. Of je nu gaat voor een urban jungle of juist een minimalistisch interieur, een plant staat altijd goed. Alleen is het soms knap lastig om echte planten goed te verzorgen en in leven te houden. Het voordeel van deze nep planten is dat ze niet dood gaan en jarenlang meegaan. Overleven jouw planten het soms ook niet? Overweeg dan eens kunstplanten te kopen.

Maxifleur Kunstplanten biedt een enorm aanbod in kunstplanten en hieronder vind je 12 mooie kunstplanten voor binnen op een rijtje.

Grote kunstplanten voor binnen

Planten als de monstera of Aloë vera hebben van zichzelf al een plastic achtige uitstraling. Dit zijn dan ook bij uitstek geschikte kunstplanten om in huis te halen. Niet voor niets dat dit hele populaire kunstplanten zijn. Zelf vind ik de olijf kunstboom ook echt tof. Naast dat deze grote kunstplanten mooi binnen staan, kun je ze ook heel goed buiten neerzetten om je terras of balkon een groene touch te geven.

 • Monstera giant 100 cm – € 119,95
 • Olijf kunstboom in pot 60 cm – €29,95
 • Royal bamboe 70 cm groen – € 49,95
 • Aloë deluxe boeket 70 cm – €184,95

Kleine kunstplanten voor binnen

De goedkope kunstplanten voor binnen, zijn de planten in kleiner formaat. De kleine kunst boeketjes kun je heel leuk in een pot decoreren. Op een kast of juist als musthave in de badkamer, waar het lastig is om planten in leven te houden.

 • Pannenkoek kunstplant 20 cm in pot – €9,95
 • Bamboegras boeket 40 cm – €6,50

Kunstpalmen voor binnen

Deze kunstpalmen geven de ruimte een mooie sfeer. Je kunt een echte palmboom in de tuin nemen, maar je hebt ze ook als kunststofplant. Ze hebben een tropische uitstraling en passen daardoor ook erg goed in kantoortuinen. Ik vind dat de populaire banaanplant niet in dit rijtje mocht ontbreken.

 • Strelitzia nicolai kunstplant 150 cm – €97,50
 • Kentia kunstpalm XL deluxe 140 cm – €159,95
 • Banaanplant 145 cm kunstboom – €99,95
 • Areca kunstpalm op stam 120 cm – €92,50

Ben je meer van de echte planten? Bekijk dan hier hier je het beste de Strelitzia verzorging aanpakt.

Kunst hangplanten voor binnen

Heb je een kaal hoekje in je woonkamer? Dan zijn deze kunst hangplanten een goed idee. De hangplanten heb je in verschillende soorten. Wat dacht je van deze twee prachtexemplaren.

 • Scindapsus pictus kunsthangplant 170 cm – €37,50
 • Epiphyllum kunsthangplant 110 cm – € 16,95
kunst hangplant voor binnen

Dit zijn mijn favorieten. Heb jij al kunstplanten in huis staan? En welke is jouw favoriet?

kunstplanten voor binnen goedkoop

De foto’s in deze blog, zijn afkomstig van de site van Maxifleur Kunstplanten.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Daarnaast bevat deze blog affiliate linkjes. Ik ontvang een kleine commissie als je iets bestelt via één van deze links.