De badkamer is een ruimte waar je meestal je dag opstart en afsluit of even helemaal tot rust komt. Ga maar eens na hoeveel tijd per dag je daar doorbrengt. Tandenpoetsen, je opmaken, het nemen van een douche zijn zomaar een paar bezigheden. Maar wat kan er nou écht niet ontbreken en wat zijn de musthaves voor een stijlvolle badkamer. Ik noem mijn vijf in deze blog.

stijlvolle badkamer inspiratie

5 musthaves voor stijlvolle badkamer

#1 Spiegel

Een spiegel in de badkamer is vrijwel onmisbaar. Je gebruikt hem bijvoorbeeld om je op te maken, je haren te stylen of de man tijdens het scheren. Wij hebben zelf een spiegel met verlichting en dat vind ik ontzettend handig. Naast dat het praktisch is om even wat extra licht te hebben tijdens het gebruik, geeft het ook een fijne sfeer aan de ruimte. Maar wat ik persoonlijk ook mooi vind is een ronde spiegel in de badkamer. Ronde spiegels zijn tegenwoordig erg populair. Het geeft een mooi contrast in de ruimtes waar veelal rechthoekige vormen zijn. Verder zijn spiegels in verschillende maten en kleuren beschikbaar. zo weet je zeker dat je een spiegel hebt die bij de rest van de badkamer past.

#2 Wasmand

Ook de wasmand is zo’n onmisbare badkameraccessoire. Je wilt de vuile was natuurlijk wel stijlvol opbergen. Dan kun je zeker je hart ophalen bij het uitzoeken van een mooie wasmand, want ze zijn er in heel veel soorten en maten. Keuze uit verschillende prijsklassen, verschillende modellen en verschillend materiaal. Wat ik zelf leuke en stijlvolle wasmanden vind, zijn katoenen wasmanden met een beschermende laag binnenin van Scandinavisch design. Ze zijn stevig en door het ijzerdraad kun je er zelf vorm aan geven. Daarnaast misstaat hij ook zeker niet in bijvoorbeeld de woonkamer, waar hij prima door kan voor een speelgoedopberger.

#3 Handdoekhouder

Handdoeken mogen best in het zicht hangen als je het mij vraagt. Hier kun je verschillende handdoekhouders voor gebruiken. Hang hem aan een handdoekhaak of een stijlvolle handdoekring. Die laatste is in opmars en kom je steeds vaker tegen in de badkamer.

handdoekhouder

De badkamer is ook een plek om te ontspannen. Tijd voor jezelf. Lees hier tips voor meer me time

#4 Planten

Planten in je badkamer zijn stijlvol en geven je een rustgevend gevoel. Naast dat het een mooie uitstraling geeft, hebben planten in de badkamer ook verschillende voordelen. Wist je dat er bijvoorbeeld speciale luchtzuiverende planten en vochtvretende planten bestaan? Maar niet elke plant past even goed in de badkamer, omdat je ook rekening moet houden met minder daglicht en het verschil in temperatuur. Welke planten geschikt zijn voor je badkamer, lees je in deze blog van InteriorTwin.

planten in badkamer welke geschikt

#5 Opbergmogelijkheden

Opbergmogelijkheden voor in je badkamer zijn ook essentieel. Deze ruimte rommelvrij houden is soms wel de grootste uitdaging. Want waar laat je je föhn? En waar ga je de extra handdoeken opbergen? Door de spullen overzichtelijk op te bergen voorkom je een rommelige uitstraling. Door gebruik te maken van praktische maar stijlvolle oplossingen kun je al je spullen ook weer netjes terugvinden.

In veel gevallen heb je opbergmogelijkheden in badkamermeubels. In lades kun je gebruik maken van handige organizers. En wanneer je nog meer opbergmogelijkheden zoekt, kun je denken aan deze handige opbergmandjes die je onder het badkamermeubel kunt plaatsen. Zo kun je elk stukje badkamer efficiënt benutten, aangezien de badkamer vaak kleiner is dan we misschien zelf zouden willen. Zoek je tips om je badkamer praktisch in te delen? Lees dan de blog van Claire eens.

opbergmogelijkheden in badkamer

Wat zijn volgens jou nou écht musthaves in een stijlvolle badkamer? En wat mag er volgens jou niet onbreken? Hoe zou jij je luxe badkamer inrichten? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.