Sinds de geboorte van je kinderen word je overspoelt met speelgoed en andere prulletjes. Prulletjes waarbij ik denk: wat moeten we hier nou weer mee? En waarbij het kind denkt: leuk om mee te spelen! Overdag is het hier in huis soms een heuze Ballorig en ligt werkelijk waar óveral speelgoed. Maar aan het einde van de dag wil ik het liever niet meer zien en wil ik in een opgeruimd huis op de bank kunnen zitten. Het werd dus tijd voor een opbergplek én speelplek in één. We hebben een Ikea STUVA hiervoor omgebouwd tot ideaal peuterhoekje. Ik laat je zien hoe het eruitziet.

Speelplek met opbergruimte

Voor een leeg hoekje in de woonkamer, zochten we dus iets waar de kinderen kunnen spelen en waarbij het speelgoed ook gelijk opgeruimd kan worden. Op Pinterest kwam ik al vaker de Ikea Stuva bankjes tegen en dit leek me ideaal in onze situatie. Bij de Ikea hebben we twee Ikea Stuva bankjes gehaald en één Stuva Följa bak. Ik vond de Följa net iets strakker dan de Besta optie.

Ikea Stuva speelplek

Ikea STUVA Följa speelplek

De twee Stuva bankjes hebben we los tegen elkaar aan gezet en één daarvan voorzien van de Följa bak. Standaard wordt deze geleverd met twee witte knoppen die je met gekleurde stickers kunt beplakken. Voor een eigen twist heb ik twee leren handgreepjes (kleur cognac) gebruikt en deze in de gaatjes geschroefd. Door de wieltjes aan de onderkant, kunnen ook de kinderen de bak gemakkelijk open en dicht trekken. En heel belangrijk: het biedt veel opbergruimte voor al het speelgoed.

Ojee, de STUVA bankjes gaan uit de collectie. Maar geen nood, Mirjam geeft 4 alternatieven voor de IKEA STUVA.

Aankleding speelhoek

Het andere Stuva bankje gebruiken we als mini bureautje of tafeltje voor de kinderen. Het witte stoeltje hebben we ook gekocht bij de Ikea. Het andere is een kringloopgelukje, die mijn vader van knalrood naar de kleur early dew heeft geverfd. Met de naamstickers er op, hebben ze elk hun eigen stoeltje.

Ikea Stuva speelplek

Het tafeltje heeft een ideale hoogte voor peuters waar ze zelf bij kunnen gaan zitten. Door de placemats is het ook een ideale plek om even te gaan kleuren of knutselen. En als dat klaar is, trekken ze zo de lade open en halen ze de blokken tevoorschijn om hoge torens mee te bouwen.

We hebben in de slaapkamer ook opgevrolijke met gepersonaliseerde items.

Ikzelf vind het leuk om er een zo gezellig mogelijk hoekje van te maken. Zo heb ik er laatst een vlaggenlijn opgehangen en probeer ik af te wisselen met leuke posters en kaartjes aan de wand. Wat ik ook nog een leuk idee vind is om misschien binnenkort plakfolie te plakken over het blad als krijtbord. Dat is weer een volgend projectje voor deze Ikea Stuva speelplek.

Vind je het leuk om meer Ikea Hacks te zien? Kijk dan de blog over het pimpen van het IKEA Duktig keukentje eens.

Zoek je meer inspiratie voor een speelplek in de woonkamer? Bekijk het idee van Mardou eens die een loos hoekje omtoverde tot speeltafel.