Ben je net verhuisd? Dan kan het wenselijk zijn om een nieuwe vloer aan te leggen in de woning. Er zijn verschillende soorten vloeren die je kunt leggen, zoals een houten vloer of een vloer van steen. Toch kiezen veel mensen voor het leggen van een PVC vloer. Deze vloer brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Zo kun je het op verschillende manieren leggen en werkt het geluiddempend. In dit blogbericht willen we je graag wijzen op de verschillende manieren waarop je een PVC vloer in je woning kunt leggen. 

Een visgraat PVC vloer leggen

Een van de manieren om een PVC vloer te leggen, is middels een visgraat structuur. De visgraat PVC vloer is een steeds vaker terugkomende vloer. Je begint met het leggen van de vloer altijd aan de zijkant. Vervolgens leg je de stroken PVC omstebeurt op de grond. Als je dit proces blijft herhalen, ga je merken dat je vloer een zeer unieke structuur krijgt. Deze structuur wordt de visgraat genoemd. Deze naam is gegeven omdat het uiterlijk van de vloer veel weg heeft van de graat van een vis. Het grootste voordeel van deze vloer is dat het in enorm veel verschillende interieurstijlen past. Zo kun je het gemakkelijk kwijt in een modern interieur, maar past het net zo goed in een klassieke interieurstijl.

PVC tegels leggen in je woning

Als je PVC gaat leggen, gebeurd dit in een visgraat vloer met stroken. Dit is echter niet de enige manier waarop je PVC kunt leggen. Je kunt namelijk ook gebruik maken van tegel PVC. Deze tegels kun je erg gemakkelijk na elkaar leggen, waardoor het aanleggen van de vloer erg gemakkelijk is. Hierdoor hoef je niet een vakman in te schakelen om de vloer te leggen. Als je verschillende kleuren PVC gebruikt, kun je ook nog een mooi patroon leggen. Uiteindelijk kun je er voor kiezen om de vloer vast te leggen, maar dit hoeft niet. Als je hem niet helemaal vast legt, kun je hem ook nog meenemen als je gaat verhuizen!

Ga jij verhuizen en een nieuwe vloer leggen? Neem dan direct een kijkje op Floer.nl. Dit is de specialist als het gaat om vloeren!

PVC leggen in je woning

Natuurlijk hoef je niet een bepaald patroon te leggen in je woning. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om de vloer op een normale manier te leggen in je woning. Dit gebeurd altijd met PVC stroken die naast elkaar worden gelegd. Hierdoor kan de vloer veel weg hebben van een houten vloer. Het verschil is natuurlijk het materiaal dat je gebruikt, maar dit zie je niet zo snel als je over de vloer heen loopt. Het PVC heeft echter veel voordelen ten opzichte van het hout. Zo hoef je de PVC vloer nooit te behandelen en kun je het veel makkelijker schoon maken.

Hoe leg je een PVC vloer?

Een PVC vloer is erg gemakkelijk te leggen. Je zorgt er eerst voor dat de vloer egaal is. Vervolgens plaats je de ondergrond waar je de PVC vloer op kunt leggen. Als deze geplaatst is, kun je beginnen met het leggen van de stroken. Begin altijd aan een kant en werk vanuit daar verder.