Een tuin kan je heel sfeervol en gezellig inrichten. Het is op die manier ook een hele fijne plek om lekker te ontspannen en om nog meer te genieten van het buitenleven. Wil je weten hoe je de tuin meer sfeer kan geven? In deze blog lees je tips en inspiratie om ook jouw tuin heel sfeervol en gezellig te maken.

Voor welke stijl ga jij?

Om meer sfeer en gezelligheid in je tuin te creëren, is het goed om na te denken van welke stijl je houdt en wat je graag zou willen terugzien in je tuin. Houd je van strakkere vormgeving in rustige kleuren of juist wat meer organische vormen in uitgesproken kleuren? Met deze voorkeur in je achterhoofd kun je verder op zoek gaan naar tuinmeubilair, planten en accessoires zoals potten en bloembakken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan andere elementen zoals een terras(sen), een buitenkeuken of een overkapping.

Tuinmeubilair

Wil je graag lekker comfortabel en ontspannen buiten kunnen zitten? Ga op zoek naar een heerlijke loungebank, hangmat of ander tuinmeubilair. Het is verkrijgbaar in allerlei afmetingen, stijlen, materialen en kleuren. Er is altijd iets te vinden wat er goed bij past, ook voor een kleine tuin.

Verlichting

Wil je ook graag in het donker nog kunnen genieten van je lounge plek buiten? Geen probleem met een leuk lichtsnoer, (led) kaarsen of verlichting die werkt op zonneenergie. Zo maak je het gezellig en helpt je ook om genoeg te zien.

Overkapping

Een overkapping in de tuin zorgt voor schaduw en dat je wat beschut kan zitten. Het verlengt ook het buiten leef seizoen. Is het wat frisser dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een buitenkachel of een sfeervolle vuurkorf aansteken. Leg er ook wat kussens en plaids neer waar je op een wat frissere dag of avond heerlijk onder kan wegkruipen. Met een glazen wand voor overkappingen kun je helemaal je tuinseizoen verlengen, want hierdoor kun je in principe het hele jaar door ‘buiten’ zitten. Voor meer inspiratie zou je eens kunnen kijken bij de tuinkamers van Foravida.nl

Heb je een kleine tuin en geen ruimte, om een overkapping te plaatsen? Denk dan eens aan een pergola. Deze neemt beduidend minder ruimte in. Maar kan ook als een soort afdak dienen. Door er wat mooie klimplanten (clematis, klimop) tegenaan te laten groeien. De bovenkant groeit vanzelf dicht.

Bloemen & planten

Van je tuin maak je pas een heel sfeervol geheel, met bloemen en planten. Heb je een kleine tuin dan kan je bijvoorbeeld op de verticale manier tuinieren. Tegen de muur of schutting aan. Daarnaast kan je natuurlijk ook in potten en bakken in een border of horizontaal de tuin aanplanten. Kies voor wat heerlijk geurende bloemen en planten. Dit geeft nog meer sfeer en beleving. Ook de aanplant van wat fruitboompjes of bijvoorbeeld aardbeienplantjes in een pot verhoogt de sfeer en gezelligheid.

Accessoires

JJe kunt je tuin meer sfeer geven door gebruik te maken van accessoires, zoals een vuurkorf, tafellamp, mooie kussens en plaids in een toffe kleur. Maar wat dacht je van een vlaggenlijn van stof voor in de tuin? Wist je dat je die trouwens ook heel makkelijk zelf kunt maken?

tuin meer sfeer geven door accessoires, zoals een vlaggenlijn voor buiten