Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, vind ik het heerlijk om buiten te zitten. Overdag, maar ook na een (drukke) dag kan het héérlijk zijn om nog even van de laatste avondzon te genieten. Soms zijn er aspecten die het je lastig maken om lang buiten te zitten. Te koud, te nat, insecten, je kunt er vast wel een voorstelling bij maken. In deze blog geef ik je een aantal manieren om tóch langer buiten te zitten. Zodat je deze zomer ’s avonds langer van de buitenlucht kunt genieten. Have fun!

5 manieren om langer buiten te zitten:

Om langer buiten te zitten in de avond, heb je een paar manieren om dit aangenaam te maken. Hieronder kun je lezen wat je zelf kunt ondernemen:

Kies voor een terrasoverkapping

Kies voor een terrasoverkapping. Deze biedt beschutting tegen verschillende weerstypen. Doordat een terrasoverkapping vaak overdekt is, blijft de warmte langer hangen. Maar het biedt je ook schaduw wanneer het de zon fel schijnt. Je blijft droog wanneer het regent of toch een paar druppels uit de lucht valt. En ook met harde wind kan de terrasoverkappig je helpen fijner buiten te zitten. Je hebt verschillende soorten terrasoverkappingen, denk aan een veranda, schaduwdoek of een overkapping met lamellen.

Verwarm je terras

Soms kan het flink afkoelen in de avond. Als de zon onder gaat, wordt het al snel een paar graden koeler. Een verwarming kan je helpen om ’s avonds langer buiten te zitten. Je hebt verschillende soorten buiten verwarmingen. Je kunt bijvoorbeeld warmte creeren door een terras heater, gasheaters, tafelheaters of een ‘ouderwets’ haardvuur. Het hangt er vooral ook vanaf hoe je ruimte is of je het beste kunt kiezen voor verwarming aan de muur, op tafel of losstaand.

Breng sfeer en gezelligheid

Breng sfeer en gezelligheid aan buiten en je hebt alle reden om lekker buiten te blijven. Wat denk je van een toffe plaid speciaal voor de koude zomeravonden, lekkere kussens om in te relaxen en een vuurschaal of vuurkorf als echte sfeermaker. Uiteraard staat een mooi lichtsnoer met lampjes en een vlaggenlijn voor buiten ook super gezellig in je tuin.

Verjaag insecten

Vervelende insecten maken dat je soms naar binnen verjaagd wordt. Wie vindt die zoemende en prikkende muggen nou niet vervelend? Het kan helpen om planten in de buurt van je terras te plaatsen, die op natuurlijke wijze de muggen verjagen. Planten die ruiken naar citroen, lavendel, rozemarijn en kattenkruid zijn goede muggen verjagers. Je hebt ook andere manieren om inseceten te verjagen. Denk bijvoorbeeld aan een insectenlamp. En wist je ook dat wierrook muggen verjaagd?

Tot slot kun je nog denken aan een klamboe voor je terras. Zo heb je bijvoorbeeld een klamboe die je over je parasol kunt hangen. Maar ook klamboe’s die je langs je terrasoverkapping kunt hangen, zodat je zonder muggen in de avond kunt blijven zitten. Hoe fijn zou dat zijn!

Kies de juiste tuinmeubelen

Kies de tuinmeubelen die het beste bij jou en jullie passen. Zit je liever aan een grote tuintafel te eten en borrelen? Of kies je liever voor een heerlijke loungeset om op de zomeravonden lekker te relaxen? Of gaat je voorkeur uit naar een perfecte hangmat om uren in te dommelen. Kies datgeen waarbij je ook uren lang kunt genieten buiten, zodat je ook écht niet naar binnen hoeft.