Een babyshower met zwart witte babyitems is momenteel helemaal hot. Het is een feestje, oorspronkelijk overgewaaid uit India, waarbij de zwangere in het zonnetje gezet wordt. Vriendinnen en familie organiseren het feestje in het geheim om de zwangere te verrassen. Een echt vrouwending en ik houd er van! Ben jij binnenkort ook van plan een babyshower te organiseren? Hier vind je 5 tips voor een geslaagde babyshower. En onthoud: een babyshower hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat om de gezelligheid!

 1. Taart

Een babyshower zonder taart is saai, toch? En hoe leuk is het om dan een taart helemaal in de stijl te maken van een jongen of een meisje? Ook wanneer je nog niet weet wat het gaat worden kan deze taart prima! Is de geboortetaart niet prachtig?

2. Hapjes

Naast een taart is het ook leuk en lekker om kleinere hapjes op tafel te zetten. Een leuk voorbeeld voor een hapje in stijl zijn de gekleurde negerzoenen.

Je snijd met een scherp mesje het bovenste kapje er af en dipt de bovenkant vervolgens in een schaaltje met gekleurde muisjes. Ze blijven plakken aan de crème van de zoen en zo krijg je een kleurrijk hoedje. Als afwerking kun je nog met een satéprikker en washitape naar keuze vlaggetjes maken.

3. Aankleding

Ook is het leuk om de ruimte leuk aan te kleden. Je moet wel kunnen zien dat er een baby op komst is, nietwaar? Naast de (standaard) roze en blauwe ballonnen en slingers, kun je ook kiezen voor hippe monochrome items, zoals de ballonnen. Zo tover je binnen no time de ruimte om in een gezellige boel. Of wat denk je van deze leuke vlaggenlijn van rompers (DIY).

4. Activiteit

De meeste vrouwen vinden het ook leuk om iets leuks met elkaar te doen. Vanwege de dikke buik kan het niet té actief. Een idee is bijvoorbeeld om eenbabyshower witte basic slab te versieren. De webshop van Baby en Peuterkleding.com verkoop handige basic witte slabbetjes die iedereen met textielstiften kan versieren en personaliseren. Zo heeft de newborn straks een heleboel leuke slabbetjes van al zijn of haar ‘tantes’! En zeg nou zelf, slabbetjes kun je nooit genoeg hebben!

Je kunt ook leuke spelletjes doen tijdens de babyshower. Een voorbeeld is escaperoom voor een babyshower, waar Pauline op haar blog over geschreven heeft.

5. Aandenken

Als aandenken voor de zwangere is het leuk om tijdens de babyshower een groepsfoto van alle aanwezigen maken. Met de zwangere in het middelpunt natuurlijk. Als leuk effect kun je vooraf met elkaar afspreken om dezelfde kleur kleding aan te trekken. Blauw/wit voor een jongen op komst, roze/wit voor een meisje.

Een ander leuk aandenken is om als afsluiting door iedereen op een grote kaart of vel papier de voorspellingen te noteren. Bijvoorbeeld de verwachte geboortedatum, eventueel het geslacht, gewicht en misschien wel een gooi naar de naam te doen. Het is super leuk om dit na de geboorte terug te lezen en te zien wie er het dichtste bij zat.

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt tijdens de voorbereiding. Ontzettend veel plezier! En mocht je nog inspiratie hebben om cadeau te doen tijdens een babyshower, Jasmina van Sparkle Inside geeft je leuke tips.