De zwangerschap en geboorte van een kleintje is een enerverende gebeurtenis. Gelukkig heb je negen maanden de tijd om je goed voor te bereiden. Want er moet nogal wat geregeld worden voordat je baby het levenslicht ziet. Zie je soms door de bomen het bos niet meer? We helpen je op weg met de allerleukste babycollecties.

Lekker slapen

Of je nou voor een wieg of een ledikant kiest, een babybedje moet veilig en vertrouwd aanvoelen. Een lekker opgemaakt bedje met zachte lakentjes en dekentjes dragen bij aan dat gevoel.

De hoeslakentjes van Swedish Linens zijn gemaakt van percale katoen; een duurzame katoensoort, die alleen maar zachter wordt na het wassen.

De fijnste wollen dekentjes zijn van HVID. Volledig ademend, dus wel zo veilig. HVID heeft overigens ook fijne coconnetjes om je kleine mee vast te houden en waarin ze zich geborgen voelen. Een babynestje is ook fijn. Je kunt je baby er comfortabel in laten slapen. Gebruik het nestje in je eigen bed, box of als je een ledikantje hebt dat nog net iets te groot is.Wel of geen speen?

Of je een speen gebruikt is helemaal aan jou. Maar mocht je het toch handig vinden, dan zijn drie verschillende merken zeker de moeite waard om eens te bekijken vanwege het natuurlijke vorm zuiggedeelte. De natuurrubberen spenen van Bibs, de latex spenen van Frigg en de siliconen spenen van Liewood. De spenen van Bibs en Frigg gaan ongeveer 6 weken mee. De spenen van Liewood gaan wat langer mee, namelijk 3 maanden. Afhankelijk van je wensen valt er nog wel wat te kiezen en wil je een speen wat langer meegaat, dan is Liewood een goed merk.

Bathtime!

Altijd een fijn moment: lekker badderen. Als je baby helemaal ontspannen is, wikkel je hem of haar in een zachte baddoek. Afdrogen doe je met een fijne hydrofiel doek (waar je er trouwens nooit genoeg van kunt hebben). De collecties van Liewood en Konges Slojd staan bekend om kwalitatieve en doeken met leuke motieven.

Lees ook: hoevaak moet een baby in bad?

De wereld ontdekken

Al vanaf een paar weken gaat je kleintje letten op de wereld om zich heen. Eerst zijn het vooral licht, geur en geluid waar je baby op reageert. Een rammelaar, (nacht)lampje of knisperboekje zijn dan ideaal. Een knuffeltje hoort daar ook bij. Deze kun je eerst bij jezelf houden, zodat het jouw geur krijgt en je baby deze later herkent.

Zodra de motoriek zich meer ontwikkelt, hebben baby’s meer uitdaging nodig. Denk dan aan een speelbal, speelsleutels of stapeltoren. Na het eerste jaar kan een kleintje al overweg met een vormenstoof of blokkenpuzzel.

Lees ook: wat moet je allemaal regelen voor je baby geboren wordt?

Kleertjes uitkiezen

Voor je basisuitzet heb je uiteraard een aantal fijne rompers nodig. En voor de eerste weken zijn pakjes, overslagvestjes en slofjes ook heel fijn om te hebben. Een aantal babycollecties die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn Marmar Copenhagen, Gray Label, Kognes Slojd, en Nixnut. Deze babymerken worden met regelmaat beschouwd als trendsetter in de babykleding.

Nu je wat meer weet over de verschillende merken is het tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan en verschillende leuke items voor de kleine uit te kiezen.

baby op komst wat heb je nodig