2018 is nog maar net begonnen en er wordt al druk gespeculeerd over dé babynamen van 2018. Trendwatchers wagen zich aan de voorspellingen wat de populairste babynamen voor jongens en meisjes gaan worden. Ik heb alvast een aantal lijstjes voor je met de voorspellingen van populairste en hipste namen van 2018.

Babynamen, ik raak er niet naar uitgekeken. Er hebben ook heel veel lijstjes de revue gepasseerd voordat we de naam van Wisse hebben bedacht. (Lees ook hoe we aan zijn naam zijn gekomen). Vooral alle lijstjes die elk jaar (en zelfs elk kwartaal) voorbij komen met de meest populaire namen, de grootste stijgers en de grootste dalers vind ik super leuk om te bekijken. Nu de lijstjes met voorspellingen voor komend jaar weer voorbij komen, deel ik de leukste lijstjes met de babynamen 2018 met jullie.

Populairste babynamen 2018

De site van ikbenzwanger.nl geeft een voorspelling in de meest populaire namen voor 2018 voor zowel de jongensnaam als meisjesnaam. Hoewel de officiële bekendmaking van de populairste namen van 2017 door de SVB nog niet is gedaan, is er een grote kans dat Daan en Emma op de 1e plaats zullen eindigen. Ook in dit jaar zal de naam weer veel gegeven worden aan de nieuwe baby’s zo voorspellen ze.

Jongensnamen

Meisjesnamen

 1. Finn
 2. Kyan
 3. Luuk
 4. Manoah
 5. Sven
 6. Senn
 7. Otis
 8. Levi
 9. Tygo
 10. Mees
 11. Levin
 12. Jaxx
 13. Lucas
 14. Sef
 15. Daan
 16. Noé
 17. Milan
 18. Nelles
 19. Liam
 20. Jan
 1. Juna
 2. Soof
 3. Vaiana
 4. Yara
 5. Elin
 6. Femke
 7. Nora
 8. Zoë
 9. Liv
 10. Saar
 11. Mila
 12. Philou
 13. Tess
 14. Isa
 15. Fiene
 16. Fenna
 17. Emma
 18. Lotte
 19. Kyara
 20. Jaylinn

Wat opvalt is dat het veelal korte namen zijn, met één of twee lettergrepen. Ik vind dit persoonlijk ook erg mooi. Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor leuke korte meisjesnamen met 1 lettergreep, vind je in dit lijstje hele leuke.

Hippe babynamen 2018

Ben je juist op zoek naar hippe naam die je niet zo vaak tegen komt? Babyblog heeft de hipste namen voor 2018 onderzocht door de grootste stijgers in de Top 1000 te spotten. Dit zijn dus de namen die steeds meer ouders hun kindjes geven, maar nog niet vaak voor komen.

Jongensnamen

Meisjesnamen

Naïm
Kayan
Manasse
Bojan
Revi
Bobby
Yari
Finnley
Iven
Aydin
Leandro
Mikai
River
Mace
Henry
Lenny
Mas
Rowen
Dorus
Riv
Efe
Milas
Jaxx
Santiago
Ward
Tobin
Aras
Iwan
Joseph
Noam
Mateo
Bor
Ramses
Fer
Maan
Djill
Harper
Luce
Novée
Rowan
Dalí
Zaya
Airen
Aysu
Saja
Betty
Edin
Louane
Mabel
Molly
Nana
Romijn
Roxx
Sally
Viènna
Yindi
Yuki
Lexy
Noëll
Kiana
Xenna
Sham
Leen
Reeva
Ece
Marilou
Ellie
Teske

Zelf denk ik dat Julia en Bram ook grote kanshebbers zijn voor de meest populaire naam voor 2018. Wat denk jij?