Ik denk dat ik niet de enige ben die een blijvende herinnering of een aandenken aan de geboorte van de kinderen op haar wensenlijst heeft staan. Al voor de geboorte van Wisse was ik aan het nadenken wat dit zou moeten zijn. De één neemt een tatoeage, de ander een sieraad en weer iemand anders iets anders bijzonders.

In Engeland is het bijvoorbeeld heel normaal dat wanneer de vrouw het kind gebaard heeft, overladen wordt met luxe cadeaus of ‘werpgoud’. De Nederlandse vrouw komt er hier iets kariger van af. Nu gaat het mij ook niet om de luxe cadeaus, maar ik wilde wel heel graag een mooie herinnering aan de geboorte van Wisse.

Ook Jacco vond het een mooi idee om iets te geven dat ons herinnert aan de geboorte. Ik was op zoek naar iets kleins, waarmee ik Wisse dicht bij me kon hebben (uiteraard zonder het letterlijk te nemen ;)). Speurend over internet, Pinterest en vooral Instagram kwam ik op de pagina van minitials. Daar vond ik hele fijne sieraden met een persoonlijke touche. Zoals de naam al doet vermoeden, ontwerpen ze veel sieraden met initialen. Maar ook voor namen en/of woorden kun je bij hen terecht.

Mijn eigen baargoud is een feit. De keuze is namelijk gevallen op een heel fijn (geel) gouden kettinkje met een W-hangertje er aan. Zo fijntjes, prachtig en zo mij. Met de mogelijkheid om later altijd nog een letter of iets anders er bij te kunnen hangen. Missie geslaagd; elke dag draag ik Wisse vol trots bij me!

Heb jij ook een aandenken aan de geboorte van je kindje?