Een van de leukste dingen om te doen van het lange zwangerschapslijstje is toch wel het uitzoeken van dat ene perfecte geboortekaartje. Ontzettend leuk om te doen, maar ook ontzettend moeilijk. Want het aanbod van geboortekaartjes is heel erg groot. Er is zoveel leuks te kiezen dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Een tip is om lekker vroeg te beginnen met rondkijken op bijvoorbeeld Pinterest en te ontdekken welke stijl, kleur, formaat en papiersoort het meest bij jullie past. Een trend die je tegenwoordig vaak ziet zijn geboortekaartjes foliedruk, zoals goudfolie. Wellicht is dat wat je mooi vindt. Ik heb de mooiste in ieder geval voor je op een rij gezet.

Leestip: kind geboren? Wat moet je allemaal regelen?

Geboortekaartjes met goudfolie trend

Geboortekaartjes met foliedruk zijn populair. Foliedruk is een mooi glimmend laagje dat een bijzondere uitstraling geeft op je kaartje. Het zorgt voor een super luxe uitstraling en geeft een geboortekaartje echt iets extra’s. Er zijn over het algemeen vijf soorten folie waar je uit kunt kiezen: goudfolie, koperfolie, zilverfolie, roséfolie en zwartfolie. Niet elke aanbieder van geboortekaartjes heeft elke foliedruk in de collectie uiteraard. Afhankelijk van het soort kaartje en je eigen smaak, kun je bijvoorbeeld de naam van je kindje in foliedruk laten afdrukken. Maar er zijn ook hele mooie geboortekaartjes waarin details zoals hartjes en sterretjes of hele illustraties in foliedruk zijn gedrukt.

Proefdruk geboortekaartje foliedruk

Wanneer je, net als ik, dol bent op deze trend, zou ik je adviseren om eerst verschillende proefdrukken te maken. Met een proefdruk kun je je geboortekaartjes echt even voelen, zien en met elkaar vergelijken. Het is super makkelijk om bijvoorbeeld via Kaartje2go een kaartje te maken en als proefdruk te versturen. In vier simpele stappen maak je de mooiste geboortekaartjes met je eigen aanpassingen, teksten en eventueel je eigen foto. Leuk, snel en gemakkelijk. Want de volgende dag (als je besteld voor 20:00uur) heb je het al in huis. En, je eerste proefdruk is nog gratis ook!

Voorbeelden geboortekaartjes met goudfolie

Er zijn ontzettend veel varianten en voorbeelden van geboortekaartjes met goudfolie te vinden. Mijn favorieten heb ik voor je op een rij gezet. Kijk voor meer voorbeelden op de site van kaartje2go.nl

Lief geboortekaartje voor de geboorte van een meisje. De kaart heeft roze waterverf, eucalyptus takje, hartjes en de keuze voor koper foliedruk.
Lief geboortekaartje voor een jongen met blauwe aquarel met gouden spettertjes in foliedruk en een grote naam in een sierlijk lettertype.
geboortekaartje met goudfolie jongen foliedruk
Minimalistisch geboortekaartje in het donkergroen, met subtiele goudlook spetters/glitters. De naam is in goudfolie gedrukt.
geboortekaartjes met goudfolie foliedruk
Stijlvol vierkant geboortekaartje voor een meisje met gouden spetters en oudroze waterverf. 
dieren geboortekaartje foliedruk
Lief, hip geboortekaartje met een lijntekening van een giraf in brons (met bronsfolie) met aanpasbare achtergrondkleur. Bij dit kaartje heb ik gekozen voor lichtroze.
geboortekaartjes goudfolie foliedruk jongen
Een stijlvol staand geboortekaartje met een silhouet van een zus en broer. De silhouetten zijn voor elke broer/zus combinatie te kiezen. Zowel de naam als het silhouet is met foliedruk.
meisjes geboortekaartje met regenboog
Hip geboortekaartje met een regenboog, zon en wolkjes voor een meisje. Het hartje en zonnetje zijn in goudfolie.
geboortekaartjes met goudfolie foliedruk