Om maar met de deur in huis te vallen; geloof het niet! En daarmee bedoelen wij alle foto’s, filmpjes en reels op social media van bekende influencers met strakke buiken zodra ze het kraambed zijn uitgestapt. Deze foto’s zijn óf vanuit een zeer gunstige hoek met ingehouden adem genomen óf gewoon ordinair bewerkt. Er zal een enkele sterveling rondlopen die wel van héél goede genen is voorzien. Maar ook die moet je wantrouwen. Waarom jij níet in shape hoeft na je bevalling? Wij zetten alle argumenten op een rij.

Prestatie van je leven

Even eerlijk; Heb je óóit zo’n uitputtingsslag meegemaakt dan je bevalling? Geen bootcamp, triathlon of mudrun kan hier tegenop. Het is niet alleen de pijn, maar ook de intensiteit die het een ware veldslag maken. Hier even van bijkomen? Laat dat even maar weg. Je lichaam moet herstellen en gun jezelf dat ook.

Mens gemaakt

Daarnaast is het niet alleen de bevalling die het nodige van je vraagt, de negen maanden ernaartoe zijn al een ware prestatie. Wanneer je even voorbij de oppervlakkigheid van de instagramfoto’s gaat dan realiseer je je al snel dat je een klein mensje hebt gemaakt. Een wonder! Dat je niet meer hetzelfde lichaam hebt dan voor die tijd is dan ook niet gek. Alles gaat voorbij, dit lichaam hoort bij deze fase. Omarm het en wees er trots op. Dat is het mooiste wat je je kleine kunt meegeven!

Kleine oplossingen

Dat je na een bevalling niet direct als een idioot moet gaan sporten weet je wellicht al. Maar wanneer je daar even langere tijd geen zin in hebt, dan hoeft dat nog steeds niet. Lange wandelingen met je kleine volstaan ook prima! Er zijn namelijk tegenwoordig prima oplossingen die ervoor zorgen dat jij op die date night gewoon weer in die strakke jurk past. Een corrigerende body en andere shapewear heeft echt tegenwoordig iedere vrouw in de kast liggen. Ja, ook die influencer. Of misschien wel juíst die influencer. Dus investeer hier liever in en breng de bespaarde tijd van het sporten lekker door in je eigen happy place met je baby.

Kortom, je hebt een prestatie van formaat geleverd met het mooiste aandenken ooit. Laat je niet van de wijs brengen door invloeden van buiten. Jij weet wat je lichaam nodig hebt, hiermee zul jij het lichaam creëren wat in deze levensfase bij je past!