We zijn bijna een jaar verder en nog steeds houdt corona ons in zn greep. Momenteel zitten we in een lockdown, dus er zat niets anders op dan ook Carice haar verjaardag anders te vieren. Geen huis vol visite en geen ‘blokjesverjaardag’. Ze is twee jaar geworden, dus snapt gelukkig niet wat corona allemaal teweeg brengt. Hoe dan ook, het zou hoe dan ook een leuke verjaardag worden. In deze blog vertel ik je hoe wij het hebben aangepakt en hoe je alsnog een hele leuke kinderverjaardag kunt vieren in coronatijd.

Hoe vier je een kinderverjaardag tijdens corona?

Heb je er als kind 364 dagen naar uit gekeken en dan kun je je verjaardag door corona niet vieren. Dat is echt wel heel zuur. In het afgelopen jaar zijn we met z’n allen heel creatief geworden in het vieren van verjaardagen in coronatijd. Een aantal leuke manieren en tips om een kinderverjaardag te vieren tijdens corona vind ik:

  • Organiseren van een drive-thru party voor de jarige
  • Vrienden vragen om verjaardagswensen voor op straat te komen stoepkrijten
  • De jarige verrassen met verjaardagskaarten van (school)vriendjes en – vriendinnetjes.
  • Een maand jarig zijn vanwege de verspreide visite
  • Met de hele familie videobellen bij het uitblazen van de kaarsjes op de verjaardagstaart

Deze alternatieven zijn super leuk bij de oudere kinderen die snappen dat ze hun verjaardag niet kunnen vieren. Carice is (nog maar) twee, dus we pakten het iets kleiner aan. Aangezien er niemand bij ons mag komen, zijn we zelf naar de visite gegaan. We brachten op Carice haar verjaardag persoonlijk taartjes rond bij familie en vrienden in de buurt.

kinderverjaardag vieren in coronatijd uitnodiging pieter konijn

Zie ook deze simpele & coronaproof traktatie van Pieter Konijn

Uitnodiging voor verjaardag maken

Hoewel we dus niemand mochten uitnodigen voor haar verjaardag, heb ik toch een leuke uitnodigingskaart in corona stijl gemaakt. In plaats van het uitnodigen van onze visite, nodigden we via deze kaart onszelf uit om taartjes langs te komen brengen. Moet kunnen toch? 🙂

Carice is helemaal dol op Pieter Konijn, dus het thema voor haar verjaardag was snel bedacht. Pieter Konijn kon dus niet op de uitnodigingen ontbreken. Ik ben via Kaartje2go aan de slag gegaan met de uitnodigingskaarten, wat trouwens super makkelijk online te maken is. In vier simpele stappen heb je je eigen kaart klaar. Je kunt gebruik maken van eigen foto’s, teksten of andere versieringen zoals ik heb gedaan met Pieter Konijn en zijn vriendjes. Ik heb er gelijk een paar bijpassende enveloppen én leuke sluitzegels bij besteld. Als je een nieuw account maakt, krijg je trouwens het eerste kaartje gratis. Handig om het eens uit te proberen.

uitnodiging verjaardag feestje

Lees ook eventueel deze blog met tips om een verjaardag te vieren in corona tijd

Hoe we het op de verjaardag zelf vieren

We hebben er met z’n alleen een prachtige dag van gemaakt. Het huis was versierd, ballonnen opgeblazen en cadeautjes zijn ’s ochtends uitgepakt. En na het rondbrengen van de taartjes, hebben we met familie video gebeld bij het aansnijden van de taart en het uitblazen van de kaarsjes. Zo voelde het toch nog een beetje alsof we bij elkaar waren op deze toch wel speciale dag.

Kinderverjaardag vieren in coronatijd, hoe hebben jullie dit gedaan?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Kaartje2go.