Netflix is bijna niet meer uit onze samenleving weg te denken. Kijken naar leuke films en series bingewatchen. En ook bij de kinderen is het al heel normaal om even te ‘netflixen’. In deze tijd waarin we veel thuiswerken, de opvang gesloten is of zelfs de scholen af en toedicht moeten, kan Netflix zeker uitkomst bieden. Het is dan wel zo fijn dat je kind er dan ook nog iets van opsteekt. Daarom vind je in deze blog 15 leerzame kinderseries die nu op Netflix te zien zijn.

Kinderseries zijn er voor verschillende leeftijden. In dit rijtje vind je series voor de aller kleinsten tot series voor de wat oudere kinderen, die al Nederlandse ondertiteling kunnen volgen. De kinderen apart kijkend op de Ipad en papa en mama hun favoriete serie kijken, het kan gelukkig allemaal. Wanneer je internet voor thuis gaat afsluiten, kijk dan naar de mogelijkheden die er zijn voor gezinnen. Het is fijn om je internet abonnement aan te kunnen passen en uit te kunnen breiden wanneer dit nodig is. Zo kun je tegenwoordig al kiezen voor een pakket voor grote(re) gezinnen. Zo kun je met meerdere kinderen of personen tegelijk online zijn, zonder dat de snelheid van het internet voor thuis achteruit gaat. Onbezorgd Netflixen, gamen, streamen of surfen voor de hele familie.

Wat zijn leerzame kinderseries op Netflix?

#1 Ontdek de wereld met Nijntje

Wie houdt er niet van Nijntje? Gelukkig kun je op Netflix je hart ophalen aan verschillende series van Nijntje. Voor de allerkleinsten is ‘Kleuren, Cijfers en Vormen’ een hele leerzame. En voor de iets oudere kinderen is ‘ontdek de wereld met Nijntje’ erg leuk, waarin ze samen met Nijntje en haar vriendjes de verschillen in cultuur, eetgewoonten , kleding etc gaan ontdekken.

#2 Brandweerman Sam

Brandweerman Sam en zijn collega’s uit Piekepolder staan met 4 seizoenen op Netflix. Ze leren de kinderen alles over brandveiligheid. Bij elke noodsituatie lossen Sam en zijn team het op. Een leuke serie voor alle brandweer liefhebbers.

#3 Word Party

De 4 vriendjes Bailey, Franny, Skip en Lulu staan met hun serie Word Party op Netflix. Met hulp van veel liedjes en dansjes leren ze de jongste kinderen spelenderwijs woordjes. De liedjes zijn vrij irritant, maar zolang ze er veel van opsteken neem ik dat voor lief 😉

#4 Ask the StoryBots

Vijf nieuwsgierige wezentjes zoeken antwoorden op de belangrijkste vragen van kinderen. Zoals: ‘waarom moet je tandenpoetsen?’ Of ‘Hoe raak je verkouden?’ Met twee verschillende seizoenen staan deze slimmerds klaar om vragen te beantwoorden.

#5 Charlie in de stickerstad

Charlie bedenkt grappige verhaaltjes met hulp van verschillende vormen. Zo tovert hij van een rechthoek en een driehoek een raket, waar hij avonturen mee beleeft. Hij neemt de kinderen mee de ruimte in, het Wilde Westen en gewoon thuis.

#6 PAW Patrol

Ja, PAW Patrol is hier in huis écht favoriet. En ik moet eerlijk toegeven dat ik vaak ook gezellig mee kijk wanneer de serie op staat. De serie staat bol van probleemoplossende acties én heeft humor. Dat laatste vind ik dan wel weer een pluspunt.

Is je kind ook helemaal idolaat van PAW Patrol? Wisse heeft laatst getrakteerd op deze leuke PAW Patrol traktatie, misschien is het ook iets voor jou?

#7 Buurman en Buurman

Mijn persoonlijk favoriet, Buurman & Buurman. De gezellige, vindingrijke maar ietwat onhandige buurmannen komen altijd in de ‘problemen’. Maar in elke aflevering weten ze het toch altijd weer op te lossen, al dan niet op een makkelijke manier. Ik zou het wel leuk vinden twee van dit soort grappige buurmannen te hebben. Hilarisch!

#8 Groentesprookjes

Deze pratende groenten staan met vier seizoenen op Netflix. Bob de tomaat, Larry de komkommer en hun andere vriendjes geven ons een kijkje buiten de keuken. Vol muziek en lol beleven ze avonturen met soms flinke uitdagingen. Van een plant die maar blijft groeien tot een tripje naar de ruimte. Een leuke serie om ook de ‘groente’ bij kinderen populairder te maken.

#9 De vuilniswagen

Een nieuwe kinderserie op Netflix is deze ‘De Vuilniswagen’. De 6-jarige Henk en de vuilniswagen zijn beste vrienden. Ze beleven de mooiste avonturen met hun dierenvriendjes en ontdekken zo de wereld om hen heen. Zo stapt Henk in de brandnetels (auw!), krijgt hij nieuwe schoenen die in het begin helemaal niet lekker zitten. Dingen die kinderen in het ‘echte’ leven ook mee kunnen maken.

#10 Kikker & Vriendjes

Kikker en vriendjes ken je misschien wel van de bekende prentenboeken van Max Velthuijs. En nu is Kikker ook op Netflix te bewonderen met één seizoen. Samen met zijn vriendjes Varkentje, Eend en haas beleeft hij veel avonturen. Kinderen leren veel over de natuur, de verschillende seizoenen en er andere dieren die een rol krijgen in de afleveringen.

Lees hier meer over hoe je schermtijd kunt instellen voor je kinderen. Een soort kinderslot voor je apparaten.

#11 Troetelbeertjes & Familie

Een gouwe ouwe! De Troetelbeertjes zijn terug en dit keer hebben ze hun familie meegenomen. Er staan 2 seizoenen op Netflix met leerzame thema’s als vriendschappen, ‘sorry’ zeggen en elkaar helpen. Het heeft een heel hoog knuffelgehalte, love it!

#12 The Adventures of Chuck & Friends

Oeh, dat introliedje moet je even skippen (válss!). Maar de serie van Chuck en zijn vriendjes is wel érg leuk en leerzaam. Chuck, het geel met rode wagentje beleeft avonturen met zijn vriendjes. De standaard vriendenthema’s komen hier aan bod: samen spelen, samen delen, de baas spelen etc. Het is echt een vrolijke feelgood kinderserie.

#13 Justin Time

Een leuke en leerzame serie over Justin, die in zijn dromen de hele wereld over reist met zijn denkbeeldige vrienden. Hij leert over de veschillende culturen en de natuur. Super leuk en leerzaam om kinderen kennis te laten maken met andere landen.

#14 brainchild

Misschien wel de nummer één uit het rijtje van de meeste leerzame kinderseries op Netflix. Eentje voor de oudere kinderen. In deze serie wordt wetenschap heel begrijpelijk uitgelegd. Van proefjes doen tot buitenaards leven. En van bacteriën (is de vijfseconderegel waar?) tot dromen (wat betekenen ze?). De serie is Engels gesproken met een Nederlandse ondertiteling.

#15 Our Planet

Ook een serie voor de oudere kinderen, maar zó prachtig. In deze serie ontdek je al het schoon wat onze planeet in zich heeft. Zo is de klimaatverandering prachtig in beeld gebracht en zie je wat voor gevolgen het heeft voor alle levende wezens. Zet hem op voor je kind en ik weet zeker dat je ook stiekem blijft kijken.

Ik vind het zo jammer dat Pieter Konijn is verwijderd van Netflix. Want ook daar staken de kinderen heel veel van op. Zo hoefden we Wisse niet meer uit te leggen wat een sneeuwklokje is, want dat had Lilly al gedaan. En ook haar uitspraak: ‘dat is wortel-wijsheid‘ vliegt je hier geregeld om de oren. Maar zoals je hebt gelezen is er nog genóeg ander leuks op Netflix te zien.

Wat is jouw favoriet van deze leerzame kinderseries op Netflix?

leerzame kinderseries op netflix