Podcasts luisteren is hot. Het wordt wel omschreven als het nieuwe radio luisteren. Je luistert naar bijvoorbeeld een gesprek dat iemand voert, iemand die je iets leert, nieuwe inzichten geeft of iets persoonlijks vertelt. De één duurt 5 minuten, de ander anderhalf uur. Het is eigenlijk de ideale activiteit om te doen terwijl je met wat anders bezig bent. Zo kun je een leuke podcast opzetten terwijl je aan het strijken bent of in de auto zit. Maar natuurlijk ook wanneer je even helemaal niets wilt doen. Ik vind het ideaal en ben fan van podcasts over het moederschap. De perfecte podcast voor vrouwen.

Waar vind je leuke podcasts?

Dat lijkt een moeilijke vraag, maar eigenlijk is het heel simpel. Er bestaan verschillende apps waarmee je eenvoudig vanaf je telefoon of iPad kunt luisteren naar een leuke podcast. Heb je één van de nieuwste iPhones, zoals de iPhone SE? Grote kans dat de Podcast app al op je telefoon staat. Groot voordeel van deze nieuwe iPhone SE is trouwens de enorme batterij, waarmee je wel 13 uur aan video’s achter elkaar kunt kijken. Zo kun je naast het podcast luisteren ook prima nog je favoriete serie bingewatchen.

Heb je een Android toestel, dan kun je in de Play Store zoeken naar een podcast-app. Soms moet je voor een podcast betalen, maar de meeste zijn gratis te beluisteren.

Podcasts voor vrouwen / moeders

Er bestaan ook hele leuke podcasts over het moederschap. Super interessant, waarbij je wordt meegenomen als vrouw en moeder naar herkenbare onderwerpen. Je steekt er vaak iets van op en de meeste zijn met veel humor gemaakt. Je hoeft niet meer te zoeken, want ik heb de leukste podcast voor vrouwen en moeders voor je opgezocht. Dus kruip lekker met een dekentje op de bank en geniet van je portie me-time.

Leestip: tips voor meer me-time

#1 Podnataal

Deze podcast wordt gemaakt door Simone Wijnands. Waar ze in seizoen 1 vooral sprak over haar eigen zwangerschap, gaat het vanaf seizoen 2 over bevallingen waarin ook verhalen van andere mama’s aan bod komen. Hele blije verhalen, maar ook over het verlies van hun kindje. Wat trouwens heel respectvol is gedaan. Het zijn hele fijne gesprekken en een echte luistertip voor alle mama’s (to be).

#2 Mindfulness voor moeders

In elke podcast van Mindfulness voor moeders staat één thema of vraag centraal rondom het moederschap. Mayke legt je uit hoe mindfulness jou kan helpen het moederschap gemakkelijker te ervaren en onderdeel kan worden van je leven. In elke podcast vind je één of meerdere korte oefeningen. Een heerlijk relaxte podcast voor vrouwen.

#3 Mompoint

Mompoint is ook een hele fijne podcast waarin het draait om balans tussen werk, gezin en tijd voor jezelf. Marije, zelf moeder van twee dochters, deelt persoonlijke ervaringen en tips die haar goed hebben geholpen. Alles om het leven als moeder gemakkelijker en nóg leuker te maken. Heel fijn om naar te luisteren.

#4 Mama podcast Kelly Caresse

Kelly Caresse volg ik zelf al een hele tijd. Deze mama van drie meisjes blog, vlogt en heeft dus ook een gezellige podcast om naar te luisteren. Ze neemt je mee in de dagelijkse chaos van haar leven als mama. Heerlijk!

#5 Dutch Girlboss

De podcast voor de ondernemende vrouw van Paulien van Eerdenburg. Zij vertelt in haar podcast over haar ervaringen als ‘girlboss’. Zo leert ze je in een podcast hoe je meer klanten krijgt of de do’s en don’t voor meer productiviteit. Erg boeiend om te luisteren.

#6 Balans en impact

De podcast voor ondernemende moeders. Waarin persoonlijke ervaringen en praktische tips gegeven worden. Zodat je als moeder leert hoe je je leven in balans kunt houden en een business met impact realiseert. Echt een podcast met een missie.

#7 Wat ik wou dat ik wist

Kelly (26 jaar) vertelt in haar podcast over haar leven als twintiger. Ze gaat op zoek naar antwoorden, geeft tips en deelt haar ervaringen. Het is een heerlijk luchtige podcast. Het leuke vind ik misschien wel de challenges die ze maandelijks doet en daar verslag van uitbrengt.

#8 De lieve moeder podcast

Deze podcast helpt je ontdekken hoe jij het moederschap wilt invullen en hoe je dat kunt doen op jouw manier. Want een moeder die goed in haar vel zit, is het enige wat een kind nodig heeft. Daar draait het om in een hele fijne serie aan podcast afleveringen.

#9 Ik ken iemand die

‘Ik ken iemand die ..’ is een reuze gezellige podcast vol sterke verhalen over het ouderschap en opvoeden. Nynke de Jong, Alex van der Hulst, Hanneke Hendrix en Anne Janssens doen het ontzettend leuk samen. Niet voor niets dat ze de Dutch Podcast Awards in 2018 hebben gewonnen.

#10 Damn, Honey

De podcast over alles waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Elke aflevering spreken Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen een gast en spreken ze over onderwerpen als liefdesverdriet, seksueel geweld, menstruatie, en feminisme. Gesprekken die vol herkenbare momenten zitten. De afleveringen duren tussen de 20 minuten en anderhalf uur. Een van de heerlijke podcasts voor vrouwen om op te hebben tijdens een wandeling buiten.

#11 Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week komt er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt rondom de baby, je lichaam en alle veranderingen die er aan zitten te komen. Je volgt de zwangere Dide, die lief en leed deelt. Verloskundige Maartje vertelt hoe de baby zich ontwikkelt, waar zwangerschapskwaaltjes vandaan komen (én wat je ertegen kan doen) en wat je van prenatale onderzoeken en echo’s kan verwachten. Roos van 24baby.nl bespreekt hoe andere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar zij tegenaan lopen en wat zij allemaal meemaken. Podcastmaker Renée praat alles aan elkaar en deelt haar eigen leuke, en minder leuke, ervaringen.

Luister jij wel eens podcasts voor vrouwen? En welke is jouw favoriet?