Samen met de kinderen fiets ik heel wat af. De kinderen naar school of de opvang brengen, een boodschapje of gewoon een gezellig blokje om. Na de geboorte van Wisse kreeg ik een echte mamafiets en daar staan al heel wat kilometers op de teller. Ik heb nog heel even getwijfeld om een bakfiets aan te schaffen bij de geboorte van Carice, maar ik heb het uiteindelijk gehouden bij mijn huidige. Gelukkig vinden de kinderen het ook heerlijk om op de fiets vervoerd te worden. Een comfortabel fietsstoeltje is dan wel een musthave. Op het moment dat ons achterzitje helemaal versleten is, krijg ik de mogelijkheid om de Qibbel Air te testen. De review van dit mooie achterzitje lees je hier.

Qibbel Air

Begin 2019 heeft Qibbel hun fietsstoeltje Qibbel Air op de markt gebracht en ze hebben hiermee gelijk de Baby Innovation Award gewonnen. Wat hen uniek maakt is dat dit het lichtste fietsstoeltje van Nederland is. De fietsstoeltjes van Qibbel worden in de fabriek in Krimpen aan de IJssel gemaakt en je kunt dus spreken van echte Hollandse kwaliteit.

Het is een sterk stoeltje dat direct klaar is voor gebruik. Dat viel me gelijk op toen ik hem uit de doos haalde, geen losse schroeven of onderdelen. Qibbel zet het stoeltje al in de fabriek voor je in elkaar, het enige wat je nog moet doen is hem op de fiets te bevestigen. En ook dat gaat heel simpel en snel, klik en klaar. Voordeel is hierbij ook dat je hem ook heel makkelijk van fiets kunt overzetten.

Qibbel Air achterzitje review

Het achterzitje is te gebruiken voor kinderen vanaf 9 maanden (9 kilo) tot 6 jaar (22 kilo). Ook op jongere leeftijd kunnen kinderen dus al achterop de fiets vervoerd worden. De rugleuning is gemaakt van mesh, een soort gaas die je misschien wel kent van bureaustoelen. Dit stof maakt de leuning ergonomisch, zacht, ademend én licht.

Uiteraard voldoet de Qibbel Air aan de Europese veiligheidseisen. Ik vind het fijn dat ze gebruik maken van een 5-puntsgordel, wat je niet altijd bij andere fietsstoeltjes ziet. Maar ook de spaakbescherming en de gespjes voor de voeten maken dat ik met een veilig gevoel op pad ga.

Carice zat perfect in het fietsstoeltje. Het gebruik van mesh bij de rugleuning maakt dat ze lekker zacht zit, zonder dat het zijn stevigheid verliest. Ik kan me voorstellen dat dit materiaal voor kinderen ook perfect is op een zomerse dag, wanneer het warm is en er een lekker briesje door heen waait. Daarnaast zit ze mooi rechtop en kan ze fijn in het rond kijken. Carice vondt de fietstochtjes in de Qibbel Air prachtig en heeft er zichtbaar van genoten.

Voordelen Qibbel Air

En dan nu de voordelen van Qibbel air nog even op een rijtje:

  • Lichtgewicht (2,5 kilo)
  • Snel gemonteerd / demonteerd
  • geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar
  • Veilig vanwege 5 puntsgordel, spaakbescherming en voetriemen
  • 6 kleuren beschikbaar (waaronder nieuwe kleuren Magic Green en Sparkling Silver)
  • Fietsstoel gelijk klaar voor gebruik
  • Prijswinnaar Baby Innovation Award 2019

Ik ben blij met ons nieuwe fietszitje. We kunnen er weer heel lang tegen aan. Het Qibbel Air achterzitje dat wij hebben en heeft de verkoopprijs van €89,95. Daarnaast koop je het Qibbel Air voorzitje voor €69,95.

Vervoeren jullie je kinderen ook op de fiets?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Daarnaast bevat deze blog affiliate linkjes. Ik ontvang een kleine commissie als je iets bestelt via één van deze links.