Over een niet al te lange tijd zal onze winterbaby geboren worden en dan mag ik mama zijn van twee kleine kindjes. Helemaal geweldig natuurlijk, maar sommige dingen zullen organisatorisch een stukje lastiger gaan worden. Neem nou het vervoer. Want deze mama heeft geen auto (overdag) en waar ik nu met Wisse op de mamafiets overal naartoe cross, zal dit de komende maanden niet gaan met een kleine baby. Ik zit nu al met mijn handen in het haar wanneer ik er aan denk hoe ik me straks ga vervoeren met de baby.

Een bakfiets als vervoersmiddel?

Hoewel het hier in het dorp nog wel meevalt met het aantal bakfietsen, kun je er in de grotere steden niet omheen. Het is een steeds populairder vervoersmiddel onder mama’s heb ik het idee. Daarom dacht ik, laat ik me daar eens in gaan verdiepen! Zo kwam ik terrecht op de site van Dolly Bakfiets. Zelfs de naam klinkt al heerlijk vrolijk, vind je niet? Dit volledig Nederlands geproduceerd fietsenmerk bestaat zo’n zeven jaar en is helemaal gespecialiseerd in het maken van bakfietsen. Dat klinkt precies wat ik zoek.

Dolly Bakfiets

De Dolly bakfiets is een lichtgewicht fiets met trendy uitstraling en kleuren. Ze zijn zowel elektrisch als niet-elektrisch te verkrijgen. Anders dan sommige andere bakfietsen hebben de Dolly bakfietsen twee wielen in plaats van drie. Dit zorgt voor soepele rijeigenschappen en een goede wendbaarheid. Of je nu gaat voor korte (stads)ritjes of langere stukken, het fietst comfortabel.

Ook anders dan anders is de volledig recyclebare lichtgewicht dubbelwandige kunststof bak waar je toch vaak houten hoekige bakken tegenkomt. Toch wel fijn om te weten dat het een zeer veilige en sterke bak is die werkt alsof het de bumber van je auto is. En weet je wat ik zo leuk vind? Je kunt de bak in meer dan 10 kleuren krijgen; van pastel groen tot mat zwart. En daarnaast zijn er nog vier verschillende framekleuren te kiezen. Stel je eigen Dolly samen op de site en kies uit meer dan 40 verschillende kleurcombinaties.

Enthousiast

Ik heb al tig kleurencombinaties op de site uitgetest en ben enthousiast over de vernieuwende eigenschappen van deze Dolly bakfiets. Ik ga mij nog eens heel goed beraden hoe ik het straks aan ga pakken met twee kleine kindjes en houd de Dolly zeker in mijn gedachten!

Zijn er nog meer enthousiaste mama’s en papa’s met bakfietsen?