Welke taart en traktatie maak je als je kind zijn of haar verjaardag wil vieren in een jungle, safari of dieren thema? Irma, wist het wel en heeft de mooiste jungle taart en jungle traktatie voor haar zoontje Ties gemaakt toen hij twee jaar werd. Simpel, maar ontzettend leuk!

Taart in jungle thema

De basis van deze jungle taart is de chocolade dripcake van de Hema. Deze taart, gemaakt van chocoladecake, chocoladecreme en chocoladefondant, is de ideale basis voor deze themataart. Wat rest is het decoreren met vrolijke stekers en prikkers met het jungle thema, paraplutjes, lekkere soesjes, smarties en bananensnoepjes.

Maak van de ouderwetse rotella rolletjes snoep slangen door ze half af te rollen. Strooi een paar smarties over de taart en zet als laatste de palmboom met aap (zie hiervoor de beschrijving hieronder) op de taart en klaar ben je.

Voor meer HEMA dripcake inspiratie kun je een kijkje nemen op de blog van Mirjam.

Traktatie in jungle thema

traktatie jungle

Deze palmbomen met een aap er in, passen ook perfect in het jungle of safari thema. In het koekschap van de meeste supermarkten vind je van Verkade ‘Lange Nekken’. Gemaakt van melkchocolade en krokante crisps. De ideale basis voor je boomstam. Wat je verder nog moet doen voor het maken van de palmboom;

  • Maak een papje van poedersuiker en een drupje water. Plak hiermee de ‘apenkop’ (van bijvoorbeeld Katja) aan de boomstam vast.
  • Maak van (donker) groen papier de bladeren van deze palmboom. Teken één blad links, twee bladeren rechts met in het midden een recht strookje van ongeveer één centimeter.
  • In dit rechte strookje maak je 2 kleine sneetjes waar je de ‘boomstam’ doorheen schuift. Op de bladeren kun je eventueel nog tekst schrijven zoals hier: “hoera! Ties 2 jaar!”

Ben je nog op zoek naar een andere traktatie voor een jongen? Bekijk deze traktatie voor een peuter eens.

Ontzettend leuke en lekkere traktaties. Ik hoop dat je veel plezier zult beleven aan het voorbereiden van de verjaardag in jungle thema!

Bij een verjaardag hoort ook vaak een kinderfeestje. Zoek je inspiratie voor indoor spelletjes voor het kinderfeestje? Bekijk dan deze blog eens!