Je zult als moeder vast niet ontkennen dat het af en toe een hele uitdaging is om alle ballen in de lucht te houden. Moeder zijn, het huishouden op orde, eventueel je werk, hobby’s, sociale contacten onderhouden en aan het einde van deze opsomming zou je bijna jezelf vergeten. De veelheid aan taken en verantwoordelijkheden maken het soms niet makkelijk en maken dat je amper tijd maakt voor een momentje voor jezelf. Eline van Mooi & Uniek weet er alles van en heeft om die reden een heerlijke verwendag voor moeders georganiseerd. En ik was er bij!

Verwendag voor moeders

Op de fotogenieke locatie De Fabriek in Wergea (Friesland) werd onlangs de kick-off van de verwendag georganiseerd, speciaal voor alle moeders. Vooraf was beloofd dat het je deze dag aan niets zou ontbreken. Een dag die in het teken staat van ontspannen en genieten. Dat klinkt natuurlijk heerlijk.

Wil je ook eens een beautydag moeder dochter doen? Dan vind je bij Esmee de leukste salons om dat samen met je kind te doen.

Dagprogramma

Vriendinnen die samen komen, vrouwen alleen of een moeder met haar dochter. Een mooi compact groepje vrouwen was komen binnendruppelen. De dagplanning is ruim opgezet en zorgt voor voldoende ruimte om te ontspannen en gezellig samen te kletsen.

Na de aftrap en een kennismakingsspel kregen we het eerste lekkers al voorgeschoteld. We werden bediend met koffie en taart. Ik vind het nu al fijn om zo in de watten gelegd te worden.

Haar & Visagie

Deelnemers konden vooraf kiezen uit twee soorten tickets; VIP & VIP All Inclusive. Bij de All Inclusive tickets werd als extra’tje je haar en make-up ook voor je gedaan. Verder was de verwendag voor beide hetzelfde. Verdeeld over de dag werden de dames met een All Inclusive ticket nóg mooier gemaakt dan ze al waren. Het gevoel van je trouwdag te beleven, maar dan net even anders én veel relaxter.

Fotograaf

Naast dat ik rond liep om foto’s te maken, was er nog een andere fotograaf die elke vrouw op z’n mooist ging vastleggen. Om een mooie blijvende herinnering te maken aan deze dag. Want ja, wanneer kom je als moeder zelf nou nog op de foto? Veel foto’s maken van de kinderen en zelf sta je er nooit op. Heel herkenbaar voor de meeste vrouwen denk ik. Wanneer je er klaar voor was, kon je de fotograaf aan zijn jasje trekken om een paar mooie foto’s van jezelf te laten maken. Op de één of andere manier blijft dit iets onwennigs en spannends, maar o zo waardevol!

High tea

Aan lekker eten geen gebrek vandaag. Rond de middag was er een heerlijke high tea voor ons klaar gezet en konden we eten van al het lekkers wat op tafel was gezet. Van zoete gebakjes tot bananenbrood en van zalmwrapjes tot soesjes. Echt verrukkelijk!

Workshops

De eerste workshop van vandaag gaf Eline zelf; Loslaten. Met vrolijke ballonnen gaf ze ons inzicht in alle ballen die we als moeder elke dag hooghouden. Want wij vrouwen kunnen er wat van. Om een goed beeld te krijgen van al onze verantwoordelijkheden, namen we ze eens onder de loep. Een stukje bewustwording kan ik je zeggen. Zo zie je echt hoeveel je eigenlijk doet en hoeveel energie alles kost. De grote vraag hierbij was natuurlijk: wat zou je willen loslaten?

De tweede workshop werd gegeven door Hester, die ons meenam in de wereld van de essentiële oliën. Hoe werken deze oliën nou precies en wat kunnen ze voor ons als vrouw betekenen. Een heerlijke geurbeleving.

Tijd voor jezelf

Maar daarnaast was er ruim voldoende tijd om ook lekker te ontspannen. Gewoon ook even tijd voor jezelf te hebben. Het programma was zo ruim opgezet dat je lekker kon kletsen, je boek kon lezen of een wandeling door de omliggende natuur te maken. Niets moet, alles mag.

Leestip: Hoe zorg je voor meer me-time

Wat een heerlijk ontspannen dag heb ik beleefd. Zo belangrijk om af en toe te doen. Om tijd te nemen voor jezelf en daarbij te ontspannen. En jezelf verwennen mag dan natuurlijk altijd. Ben je benieuwd naar nog meer foto’s van deze leuke dag? Hieronder staan nog een aantal foto’s als sfeerimpressie.

Sfeerimpressie verwendag

event fotograaf
eline leenstra