Staat jouw volledige computer of laptop vol met foto’s die je wel eens uitgeprint zou willen zien? Misschien ben je bang dat je kostbare herinneringen verloren gaan als jouw computer er ineens mee stopt of wil je graag wat foto’s laten zien aan familie van die bijzondere reis die je hebt gemaakt. Het is hoog tijd om online een fotoboek te maken, welke vervolgens via de post op jouw deurmat belandt. Hoe dit precies in zijn werk gaat? We helpen je graag een handje op weg!

Zelf aan de slag

Je kunt heel eenvoudig online een fotoboek maken en ontwerpen. Je loopt verschillende stappen door waarbij je vragen beantwoord over het formaat en type fotoboek dat je wilt maken. Zo kan je een liggend of staand fotoboek maken, een XXL-variant of een compacte variant. Het ligt er natuurlijk volledig aan waar je het boek voor wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een tafelboek maken waar je gasten doorheen kunnen bladeren of een fotoboekje wat iemand gemakkelijk in zijn handbagage mee kan nemen? Als je dit besloten hebt kun je door naar de volgende stap.

Selecteer de details

Nadat je hebt besloten waar je het fotoboek voor wilt gebruiken is het handig om te bedenken hoeveel pagina’s je nodig hebt. Als je een gave reis hebt gemaakt waarbij je een paar duizend foto’s hebt gemaakt is het verstandig om voor een boek te gaan die aardig wat pagina’s heeft om te vullen. Wil je je vriendschap met iemand vastleggen als een cadeau, dan zal je wellicht wat minder pagina’s nodig hebben. Je kunt dit helemaal naar eigen inzicht realiseren. Bedenk ook direct of je glanzend papier wilt of liever mat en of je voor een hardcover gaat of een paperback.

Lees hier meer over mijn aanpak bij het uitzoeken en selecteren van foto’s voor je online fotoboeken

Selecteer alle foto’s

Nu de basis gelegd is voor je fotoboek is het tijd om alle foto’s te selecteren die je wilt gaan gebruiken. Probeer ze te categoriseren op tijd of op kleur, zodat je een mooi geheel creëert. Daarnaast is het wel zo leuk om er af en toe wat tekst bij te schrijven. Zo kun je omschrijven wat er die dag gebeurde of een grappige anekdote die goed bij de foto past. Een persoonlijk verhaal is makkelijk gemaakt op die manier en zo heb je snel iets in handen wat voor jou heel kostbaar is.