Kan je woonkamer wel wat meer sfeer gebruiken? Geen probleem met een paar eenvoudige aanpassingen en toevoegingen maak je van je woonkamer een warme sfeervolle woonomgeving. In deze blog vind je mijn 5 tips voor meer sfeer in je woonkamer.

5x meer sfeer in huis

#1 Kleur

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer en hoe je je voelt in een bepaalde ruimte. Sommige kleuren zoals oranje, rood en okergeel staan bekend als warme kleuren. Door bijvoorbeeld een oranje vloerkleed toe te voegen geef je de woonkamer een wat warmere uitstraling. Meer kleur in het interieur aanbrengen doe je door één muur in de woonkamer een andere kleur te geven of door de woonaccessoires en bijvoorbeeld raambekleding aan te passen. Denk aan kussens op de bank een grand foulard, gordijnen, kandelaars, vazen, bloempotten enz.

#2 Warme materialen

Met warme materialen creëer je ook meer sfeer in de woonkamer. Denk aan een lekker groot vloerkleed 300×400 op de vloer. Een schapenvachtje dat je over een fauteuil drapeert of van die heerlijke fluffy kussens op de bank. Ook een houten vloer valt onder de categorie warme materialen. Het geeft een natuurlijke warme sfeer aan het interieur van de woonkamer.

#3 Planten toevoegen

Planten en natuurlijk groen zijn ook echte natuurlijke sfeermakers voor de woonkamer. Je creëert er een soort groen oase mee. Het geeft de woonkamer een meer ontspannen en rustige sfeer. Bovendien is het fijn om je meer met planten en groen te omringen. Dit heeft ook echt invloed op je gemoedstoestand en het zorgt voor een gezondere leefomgeving. Planten geven immers zuurstof af.

plantenpotten voor binnen

#4 Verlichting heeft een belangrijke functie

Wil je meer sfeer in de woonkamer? Kijk dan ook eens wat voor soort verlichting en welke lampen er hangen of staan in de ruimte. Probeer of je dimmers kan plaatsen. Dit is echt ideaal, want hiermee kan je de hoeveelheid licht naar wens aanpassen en daarmee ook meer sfeer creëren. Daarnaast heb je nu misschien verlichting (led) die wat koel en scherp overkomt. Wellicht kan je dit misschien aanpassen voor verlichting met wat warmer licht of als je dat wil met een andere kleur. Van koel wit naar bijvoorbeeld heel zacht oranje.

#5 Persoonlijkheid

Tot slot mijn tip: voeg persoonlijkheid toe aan je woonkamer. Één van de voorbeelden is om foto’s toe te voegen. Dat kan in fotolijstjes op het dressoir, maar ook in een groter formaat op canvas aan de wand. Een ander idee om meer persoonlijkheid aan je woonkamer toe te voegen is persoonlijk spullen. Stel je houdt heel erg van wielrennen, hoe cool is het dan om je oude racefiets in de woonkamer te hangen? Of stel je houdt heel erg van reizen, dan is het super leuk om je souveniers van je reizen een mooi plekje te geven.

Interieur tips

Met deze tips heb je met minimale middelen een heel sfeervolle woonkamer. Kan je nou geen genoeg krijgen van interieurtips? Op de blog deel ik veel vaker tips om je interieur te pimpen of de nieuwste trends. Je kunt ze allemaal vinden in de categorie Interieur. Check ook zeker nog even deze link als je nog even lekker door wilt lezen.