Sieraden zijn eigenlijk onlosmakelijk verbonden met de meeste vrouwen. De één houdt van zilver, de ander meer van goud. Je kunt een sieraad uitkiezen omdat je hem gewoonweg mooi vindt, maar soms zit er een betekenis achter het dragen van een bepaald sieraard. Je hebt familie sieraden die overgegeven worden van bijvoorbeeld moeder op dochter. Ook heb je sieraden die van zichzelf een betekenis hebben, zoals sieraden met een geboortesteen. Een geboortesteen die symbool staat voor de maand waarin jij of een dierbare is geboren. In deze blog lees je meer over geboortestenen en de verschillende sieradenmerken die dit type sieraden ontwerpen.

Sieradenmerken met geboortestenen

Geboortestenen verwerken in sieraden is van alle tijden. Er zijn dan ook een heel aantal sieradenmerken die geboortestenen verwerken in hun sieraden. Een paar bekende voorbeelden zijn:

  • Pandora – Pandora verwerkt de geboortestenen in ringen en bedels voor hun bekende armbanden. (Mocht je zelf ook graag een sieraad van Pandora willen aanschaffen, dan is deze pandora kortingscode voor glamour day handig om te gebruiken)
  • Vedder & Vedder – het sieradenmerk van de zusjes uit Amsterdam. Hele fijne sieraden met allemaal een mooie betekenis. Waaronder ook dus sieraden met een geboortesteen.
  • Rosefield – Sieraden ontworpen in Amsterdam, van minimalistisch design tot klassieke vormen.
  • KAYA sieraden – Ze hebben een ruim aanbod van bijzondere sieraden. Van oorbellen tot bedels, waaronder sieraden met geboortestenen.

Dit type sieraden wordt vaak gekocht of aangeschaft bij een speciale aangelegenheid. De aanleiding kan verdrietig zijn, zoals als aandenken aan een overleden dierbare. Of bijvoorbeeld een blije gebeurtenissen zoals de geboorte van (één van je) de kinderen.

Geboortesteen

Een geboortesteen is een edelsteen die de periode vertegenwoordigd wanneer een persoon is geboren. Dat kan zijn de maand of het sterrenbeeld van die persoon. Geboortestenen worden vaak verwerkt in een sieraad of gebruikt als hanger. Het kan zijn dat je sieraden met een geboortesteen uitzoekt passend bij de maand van je man, kinderen of moeder.

Op internet kun je uitzoeken welke geboortesteen bij welke maand hoort. Zo heeft mijn moeder bijvoorbeeld kleine steentjes in haar trouwring laten zetten, elke steen staat voor de maand waarin haar kinderen zijn geboren. Zo ben ik geboren in de maand september, waar saffier de bijpassende edelsteen voor is. Ik vindt dat een ontzettend mooie gedachte. Ikzelf heb (nog) geen geboortesteen in mijn sieraad, maar ik draag een ketting met intiatialen van mijn kinderen. Wie weet dat hier nog eens een geboortesteen bij komt.

Hebben jullie ook sieraden met een geboorstesteen? En wat vind je van de gedachte daarachter?