Ik ben niet een echte poetsmiep, maar van alle huishoudelijke klusjes vind ik strijken misschien wel het minst leuk. Soms denk ik wel eens, had ik maar iets meer poets-gen in mij zitten. Ik kan rustig wachten tot er geen overhemd meer in de kast hangt en de bult dus steeds groter is geworden. Dat ik er letterlijk als een berg tegenop zie om te gaan strijken.

Strijkvrij overhemd

Gelukkig bestaat er ook zoiets als strijkvrije overhemden. Hoera voor iedere huismoeder die ook niet van strijken houdt! Op de site van overhemden.com heb je zelfs een aparte rubriek met alle strijkvrije (of kreukelvrije) overhemden op een rijtje. Deze hemden hebben allemaal een speciale kreukvrije behandeling ondergaan waardoor ze de hele dag glad blijven. Overhemden die heel gemakkelijk te strijken zijn of waarbij het helemaal niet nodig is. Ik mag samen met Jacco een overhemd van Seidensticker testen.

Seidensticker overhemd

Seidensticker is één van de grootste overhemden fabrikanten van Europa die kwaliteit en comfort voor de man voorop hebben. Het fijne is dat de meeste overhemden in hun collectie strijkvrij zijn. Ze zijn er in verschillende pasvormen en voor Jacco heb ik de ‘slim fit overhemd‘ ontvangen in maat 39. Dit overhemd heeft een zeer getailleerde pasvorm en op de site staat: ‘alleen voor de echt slanke en getrainde man’. (Nou Jacco, die kun je in je zak steken;))

Review

Na een dag dragen heeft het overhemd van Seidensticker amper kreukels. Dit is wel een groot voordeel, want niets is zo vervelend als een kreukelig hemd na een uurtje dragen. Dan lijkt het net alsof je ’s ochtends vergeten bent te strijken. En dan nu de proef op de soms, ik ga hem wassen.

strijkvrij overhemd

Dé tip om je overhemden zo kreukvrij mogelijk te houden is toch wel door hem nat uit te hangen. Het water zorgt er namelijk voor dat de stof naar beneden zakt waardoor de kreukels die in de was ontstaan er langzaam uit trekken. Ook bij de strijkvrije overhemden is dit wel een must hoor. En het werkt echt, want op het eerste oog zitten er amper kreukels in. Ik hoef er alleen even heel licht met de strijkbout over heen te gaan en klaar is Kees. Jippie, ik ben hier heel blij mee! En niet alleen ik, maar ook Jacco is blij met z’n nieuwe overhemd.

Zoek je nog een fijn overhemd voor de man des huizes? De sale is nu gestart, dus neem eens een kijkje op de site van overhemden.com.

*dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met overhemden.com