Moeders herkennen het vast; me-time is er vaak ver te zoeken. Het enige momentje me-time dat je soms kan hebben op een dag is dat ene minuutje dat je op de toilet zit, maar je daarna alweer iemand “mamaaaa” hoort roepen. Iedere vrouw heeft het druk, druk, druk. Voornamelijk met de kinderen en alles wat daarbij komt kijken; hup naar zwemles, voetbaltraining of samen duplo torens bouwen. Dan stel je jezelf niet altijd op de eerste plaats en vergeet je soms hoe belangrijk het is om tóch die tijd voor jezelf niet nemen. Ik geef je drie tips voor meer me-time.

Tijd voor jezelf heeft niets met egoïsme te maken. Zie het als je batterij opnieuw opladen om vervolgens weer alle liefde en aandacht aan de omgeving te kunnen geven. Even een momentje moeder-af zijn. En dat hoeft ook helemaal niet zo uitgebreid of lang als je nu misschien denkt. Met de kleinste dingen kun je toch even wat extra me-time maken! Ik geef je drie tips die je misschien kunnen helpen voor een beetje extra tijd voor jezelf.

  1. Het huishouden doen wanneer de kinderen wakker zijn.

Dit was echt mijn grootste valkuil. Ik bewaarde al mijn klusjes tot Wisse zijn middagdutje deed. Tegenwoordig doe ik de dingen als vaatwasser leegruimen, stofzuigen, was opvouwen gewoon wanneer hij wakker is. Dan kan ik die tijd tenminste ook écht even iets doen waar ik zelf zin in heb.

Lees ook de tips om duurzaam te genieten van me-time

  1. Een schoonmaakster nemen

Ik weet dat dit een kostenplaatje met zich meebrengt die niet elke mama zich kan veroorloven. Maar als je het enigszins kan, zou ik het van harte aanbevelen. Het is sowieso heerlijk om in een opgeruimd en schoon huis thuis te komen na een dag werken. Maar wat ik ook heerlijk vind, is het niet meer hoeven doen van een aantal huishoudelijke klussen als ik vrij ben. Kun je die tijd weer besteden aan iets voor jezelf!

  1. Een home-spa momentje plannen

Ik vind het ook heerlijk om even tot rust te komen onder de douche met de lekkerste producten van bijvoorbeeld Soak-Store . Even mijn eigen momentje en dat gewoon thuis. Je hoeft niet heel ingewikkeld naar een sauna, maar kunt prima thuis je eigen home-spa creëren. En dan lekker een bad of douche nemen met alles er op en er aan; maskertje, scrubje, cremepje. Heerlijk toch? Maar er zijn nog veel meer manieren om te ontspannen na een drukke werkdag, zoals het lezen van een fijn tijdschrift. 

Ook de kleinsten vinden een home spa momentje met lekkere natuurlijke producten voor kinderen heel fijn.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je snel een moment plannen voor meer me-time! Geniet!