Het kan heel vervelend zijn om last te hebben van droog haar. Op sommige dagen wordt je wakker en voel je je echt een zwerver. Wat je ook doet, het lijkt geen verschil te maken. Gelukkig is er wel degelijk iets te doen aan jouw droge kapsel. Met de juiste shampoo en de juiste verzorging kom je een heel eind. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Koop shampoo van een kappersmerk

Shampoo van een kappersmerk, zoals Kerastase shampoo, kan een wezenlijk verschil maken voor de gezondheid van jouw haar. Deze shampoos zijn een stuk geconcentreerder dan shampoo uit de drogisterij en bovendien echte scheikundige hoogstandjes waardoor de verzorgende ingrediënten in de shampoo een stuk beter hun werk kunnen doen. Bovendien heb je door de hoge concentratie van de shampoo een stuk minder nodig. Dat enorme prijsverschil valt dus wel mee.

Vermijd siliconen en parabenen

Siliconen en parabenen worden aan veel shampoos toegevoegd als een synthetische gladmaker. Maar sommige haartypen drogen er enorm van uit. Probeer dus een fijne shampoo te vinden zonder synthetische gladmakers. Vaak zijn dit biologische shampoos. Deze zijn bij de meeste drogisterijen tegenwoordig al veelvuldig te vinden. Shampoo van een kappersmerk bevat ook vrijwel nooit synthetische gladmakers.

Gebruik een haarolie

Avocado-olie of Arganolie kan wonderen doen voor jouw haar. Je hebt er maar een paar druppels van nodig. Wrijf het in je handen en verspreid het over jouw droge kapsel. Niet uitspoelen, gewoon lekker laten zitten. Wedden dat je haar binnen de kortste keren prachtig aan het glanzen is.

Olaplex

Het kan zijn dat jouw haar droog oogt omdat het gewoon helemaal dood is. Bij dood haar zijn de zwavelverbindingen in het haar verbroken. Je kunt dan twee dingen doen: ofwel, je knipt het af, ofwel, je gaat voor een intensieve verzorging met Olaplex. Olaplex herstelt namelijk de verbroken zwavelverbindingen in jouw haar en blaast op die manier jouw dode haar terug leven in. Een Olaplex-behandeling kun je bij de kapper laten doen, je kunt ook de juiste producten bij een kapperswinkel kopen en de behandeling zelf thuis doen (sommige kapsels hebben echt wel een stuk of tien behandelingen nodig, dan is het handig om het gewoon thuis te doen.) Er bestaan ontzettend veel verschillende Olaplex-producten. Laat je in de kapperszaak dus goed adviseren over welke producten je nodig hebt en in welke volgorde je ze moet gebruiken.