Het liefst heeft iedereen altijd heel erg gezond haar dat maar weinig uitvalt en lekker glanst. Helaas is dat in de praktijk nog helemaal niet zo makkelijk om te bereiken. Gezonde haren vergen best wat aandacht en tijd. Ook is het belangrijk om verantwoorde keuzes te maken voor het milieu, en ook daar zijn steeds meer goede opties in te vinden. Dit zijn de vier trends voor gezonde haren en verantwoorde producten van dit moment.

Probeer vegan haarproducten

Een grote nieuwe trend op het gebied van haarverzorging is het gebruik van vegan haarproducten, want er zitten veel voordelen aan verbonden. Vegan haarverzorging is onder andere erg goed voor dier en milieu. Zo wordt bij het maken van bijvoorbeeld vegan shampoo geen dierlijke producten gebruikt. Dit is vaak beter voor je haar en hoofdhuid. Zo zitten er vaak mindere en wat zachtere ingrediënten in. Fijn als je dus veel last hebt van irritaties op de hoofdhuid. Een ander voordeel van vegan haarverzorging is dat de producten niet op dieren worden getest. Dat is natuurlijk ook erg belangrijk om te weten bij de aanschaf van een nieuwe lijn producten.

Kies voor bars met haarverzorging

Een andere trend die veel te zien is op dit moment is het gebruik van bars. Dit zijn speciale

stukken zeep met de juiste haarverzorging. Zo zijn er bijvoorbeeld shampoo bars en conditioner bars. Hier zitten een aantal voordelen aan, want het is bovenal een stuk compacter. Hierdoor zijn deze bars ideaal voor op reis of onderweg, want ze nemen lang niet zoveel ruimte in, maar doen wel hetzelfde werk. Ook zijn de bars een stuk milieuvriendelijker doordat er geen plastic verpakking omheen zit. De shampoo bars zijn vaak ook beter voor je haar doordat er geen bindmiddelen in zitten om het product vloeibaar te houden.

Slaap op een satijnen kussensloop

Het laatste product dat erg populair is voor de verzorging van je haren is misschien iets onverwachts. Zo is het geen verzorgingsproduct zoals een conditioner of olie dat gebruikt wordt voor, tijdens of na het douchen. Het is juist iets wat daarbuiten staat. Veel mensen weten ondertussen wel dat je je haren nooit moet afdrogen met een normale handdoek, maar met een katoenen versie of shirtje. Na het drogen is het heel goed om onbeschadigd haar te voorkomen door een satijnen kussensloop aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat er een soort porseleinen laagje om je haar komt, wat de afbraak tegengaat. Tevens is een satijnen kussensloop ook erg goed voor je huid. Een win-win dus.