Wat is er nou leuker om gezellig met je vriendinnen bij elkaar te zitten? Lekker bijkletsen over alles en nog wat en daarbij een lekker wijntje drinken. Maar soms is het ook leuk om echt een activiteit te plannen in plaats van elke keer aan de tafel te zitten. Daarom maken wijnetiketten de perfecte bezigheid. In dit artikel lees je alles over vriendinnen en de bezigheid wijn etiketten maken.

Wat zijn wijnetiketten?

We houden er bijna allemaal van. Lekker kletsen onder het genot van een heerlijk glaasje wijn. Daarom is het juist zo leuk om samen met vriendinnen wijnetiketten te maken. Maar wat zijn wijnetiketten nou precies? Een wijn etiket informeert ons over de specifieke wijn. Het vertelt ons bijvoorbeeld wanneer de wijn gerijpt is en met wat voor gerechten je de wijn het beste kunt drinken. Zelf kun je ook een wijn etiket maken met bijvoorbeeld je logo of een foto. Op deze manier is het persoonlijker en is dit bijvoorbeeld leuk om te geven aan iemand die jarig is. Zo kun je ook zelf kiezen hoe groot het etiket moet worden en wat erop moet staan. Dit alles kan heel gemakkelijk online.

Samen creatief

Hoe leuk is het om samen met vriendinnen een middag lekker creatief bezig te zijn. Wijn etiketten maken is een geweldige bezigheid. Zo kun je kiezen om het etiket online (digitaal) te maken of juist alles met de hand te doen. Als je voor de eerste optie kiest is dit gemakkelijk te doen door middel van een logo of foto op de laptop te ontwerpen. Je kan dan kiezen voor een leuke tekst erbij of juist niet. Zo kun je het helemaal eigen maken. Door dit samen te doen is het leuk om te zien dat elke vriendin anders te werk gaat. Als je voor de laatste optie kiest, kun je de laptop aan de kant leggen. Hiervoor heb je papier, scharen en/of kleurpotloden of stiften nodig. Je kunt nu je geest de vrije loop laten gaan. Teken je mooiste tekening of verzinnen samen met je vriendinnen een grappige quote. Wellicht heb je wel een vriendinnengroeps naam, verwerk deze dan leuk op ieder wijnetiket om het lekker persoonlijk te maken.

Eindresultaat

Zodra elke vriendin klaar is met haar creatie is het tijd om elkaars werk te bekijken. Heeft de ene een verborgen tekentalent waar nu pas achter komt of kan de ene vriendin verschrikkelijke goede teksten verzinnen. Je zult merken dat je elkaar nog een stukje beter leert kennen. Je kunt elkaar verrassen en dat is juist het leuke ervan. Ondertussen klets je lekker bij. De bezigheid kent zeker ook veel plezier en lachmomenten! Nadat iedereen klaar is, plak je de etiketten op flessen wijn en heb je een leuke herinnering voor later. Ook is het super leuk om de wijnfles in je huis neer te zetten. Een klein aandenken aan je lieve vriendinnen!