Ben je momenteel zwanger en merk je dat de gewone spijkerbroek te strak aan het worden is? Het is dan waarschijnlijk tijd voor positiekleding. Je hoeft echt niet meteen alle kleding weg te gooien en te vervangen, maar met een aantal items wordt je leven een stuk makkelijker. Wat zijn die must-haves en waar moet je op letten als je op zoek gaat naar zwangerschapskleding?

Wat is positiekleding?

Positiekleding is simpelweg een andere term voor zwangerschapskleding. Deze kleding is speciaal ontworpen om zich aan jouw veranderde lichaam aan te passen tijdens de zwangerschap. Deze kleding staat bekend om zijn zachte en rekbare stoffen, die dus eenvoudig mee kunnen groeien met je lichaam. Het is echt super comfortabel en de perfecte manier om je lichaam de juiste ondersteuning te bieden. Denk bijvoorbeeld aan ondergoed dames en zwangerschapspanty’s.

Wanneer heb je zwangerschapskleding nodig?

Wanneer heb je zwangerschapskleding nodig? Dat kan natuurlijk variëren van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen passen namelijk nog steeds moeiteloos in hun normale kleding gedurende de eerste maanden van hun zwangerschap, terwijl andere vrouwen al vroeg in hun zwangerschap behoefte hebben aan andere kleding. Dit komt natuurlijk doordat de ene buik sneller groeit dan de andere. Over het algemeen zul je merken dat je na ongeveer 3 maanden zwangerschap behoefte hebt aan zwangerschapskleding, omdat normale kleding dan niet langer comfortabel zit.

Essentiële items voor je zwangerschapsgarderobe

Met welke kledingstukken moet je je garderobe dan aanvullen? Er zijn een aantal stukken die zowel comfortabel als stijlvol zijn, en die heb je dan ook echt nodig. Denk bijvoorbeeld aan een passende zwangerschapsjeans (met een elastische tailleband), zwangerschapsleggings en een panty voor ondersteuning, een heleboel standaard T-shirts, een zwangerschapsbeha voor de juiste ondersteuning, een warme trui voor in de winter, en eventueel nog een passende jas. Daarnaast wil je natuurlijk in beweging blijven, daarom is het een goed idee om ook zwangerschapsbadkleding voor de zomer te halen, en eventueel sportkleding voor de winter (die je ook in de zomer kunt gebruiken). Met deze kleding kun je altijd variëren en gewoon je dagelijkse leven voortzetten, maar dan met ultiem comfort.

Tips voor het kiezen van zwangerschapskleding

Je kunt niet zomaar naar de winkel gaan en willekeurig wat kleding kopen. Er zijn namelijk een aantal handige tips om te onthouden. Ten eerste moet je altijd goed kijken naar het materiaal, want zwangerschapskleding moet echt gemaakt zijn van comfortabele stoffen die lucht doorlaten. Katoen en viscose zijn twee populaire materialen (ze voorkomen tevens ook een jeukende huid). Wist je dat je dezelfde maat als je normale kleding kunt kiezen voor zwangerschapskleding? Controleer wel even of het comfortabel zit, want het mag niet te strak zijn. Het is verstandig om het eerst even te passen om zeker te weten dat het comfortabel is. Aangezien je lichaam blijft veranderen, moet je ook niet alles in één keer kopen. Ga dus om de maand of om de paar maanden even naar de winkel om nieuwe, passende kleding te kopen.