Nog 1 dag en dan is het weer zo ver, Kerstmis! De één heeft er niet zo veel mee, de ander vind het juist dé periode van het jaar. Ikzelf vind Kerst geweldig en geef je mijn 10 redenen waarom: 

  1. Samen zijn met familie en vrienden – Cliché maar zo waar. Met stip de belangrijkste reden waarom ik van Kerst hou
  2. Christmas Songs – zodra het 6 december is tune ik de radio in op Skyradio – the Christmas station. Ik kan geen genoeg krijgen van die gezellige vrolijke songs en ben dan gelijk in de kerststemming. Maar ook de ouderwetse kerstliedjes ‘Oh Denneboom’ of ‘Jingle Bells’ niet te vergeten.
  3. Lichtjes in het donker- Alles is zo mooi verlicht in de periode rond de Kerst, van de boom in ons huis tot de etalages in de winkels en de straten. Ik vind het altijd zo gezellig staan in deze donkere periode van het jaar. In januari vind ik het daarom altijd extra donker.
  4. Alles mooi versierd – Niet alleen de lichtjes vind ik gezellig in deze periode, ook al het andere kerstversiering vind ik zo gezellig staan. De kaarsjes weer op tafel, de kerstkrans aan de deur en de kleine kerstboompjes ter decoratie op de tafel.
  5. Mooie kleding – met Kerst mag je echt even uitpakken vind ik. Weken van te voren op zoek naar de mooiste jurk, een bezoekje brengen aan de kapper en je nagels laten doen. Even wat extra me-time in lassen in de toch zo drukke periode.
  6. Eten en drinken – Wie houdt er niet van? Wij eten al dagen kerstbrood en krijgen kerstkransjes bij de koffie. Toch is wel het hoogtepunt de kerstdiners bij onze ouders. Ik kijk er alweer naar uit.
  7. Cadeautjes geven en krijgen – Alhoewel wij met de cadeautjes meer uitpakken met Sinterklaas, vind ik met Kerst een cadeautje geven (of krijgen natuurlijk) erg leuk. Ook dit jaar liggen er weer cadeautjes onder de kerstboom.
  8. Top 2000 begint- Toch wel een favoriete periode van het jaar hoor. Al jaren is het bij ons een traditie om de top 2000 met elkaar te beluisteren mét de lijst in de aanslag natuurlijk.
  9. Kerstkaartjes – Ik hou echt van kaartjes, dus de kerstkaartjes die we krijgen, krijgen een mooi plekje bij ons aan de wand. Wat een extra vrolijkheid!
  10. All you need is love kerstspecial op TV – Ook een typisch kerstmoment toch? En ook een reden waarom ik zo van de kerst houd. Met de tissues in de aanslag, lekker met een kleedje op de bank naar Robbert en alle liefde kijken.

Ik wens jullie bij deze een hele fijne Kerst samen met jullie dierbaren! En, dat het eten maar lekker mag smaken 😉