Je kent hem wel, de bucket list. Misschien heb je er zelf ook wel eentje. Dingen die je gedaan moet hebben voordat het te laat is. Ik heb het idee dat het de laatste tijd hotter is dan ooit. In diverse winkels kom je speciale notitieboekjes tegen waar je je bucket list in kunt bij houden. Zelf heb ik er geen. Wel heb ik een anti-bucketlist, ja echt! Dingen die ik gedaan heb, maar nooit meer wil doen. Lezen jullie mee?

 

Goed, komt ‘ie:

 

  1. Zitplekken bij een concert van Guus Meeuwis. Je kunt niet eens de polonaise lopen bij “Brabant” en wordt niet nat van bier bij het liedje “Het dondert en het bliksemt”. Saai dus!
  2. Van de ‘cycloon’ glijbaan in het Tikibad van Duinrell. Daar krijg ik nog nachtmerries van als ik er aan terug denk. Ken je hem? Het is eerst een normale glijbaan die uiteindelijk in een soort trechter uit komt. Je glijd rondjes in die trechter tot je langzaam steeds dichter bij het gat komt waarna je weer in een ander zwembad beland. In mijn geval bungelde ik secondenlang onderste boven met mijn hoofd naar beneden. Het gevoel dat je geen controle hebt en je niet weet hoe je terecht gaat komen vond ik zo naar! En dan nog het besef dat er allemaal andere mensen boven de ’trechter’ stonden toe te kijken. Voor mij nooit weer!
  3. Mindfullness cursus volgen. Ze zeggen dat je het kunt leren, maar ik weet het in mijn geval niet. Wanneer er gevraagd wordt aan ‘niets’ te denken, schieten steeds de boodschappenlijstjes of ’to do’ dingetjes door mijn hoofd. Ik kan er niets aan doen.
  4. Skiën in een skihal. Ik dacht het wel even te doen; met een groepje skiën in Bottrop. Ik hoorde zoveel positieve ervaringen over skiën, dat ik dat ook wel wilde proberen (Dan hadden ze het meestal vaker over après-skiën en lekker in het zonnetje genieten in Oostenrijk of Duitsland). Skies onder gebonden, maar ik denk dat ik mezelf maar in een cirkel van 10 meter heb bewogen. Ik had geen les gehad, kon niet remmen en durfde voor geen goud die hal naar beneden. Dat was een lange, lange dag.
  5. Een pony knippen in mijn haar. Ik heb het twee keer geprobeerd. Maar zoals mijn haar zit wanneer ik bij de kapper vandaan kom, zit het never nooit meer. Er schiet altijd een rare krul in, die ik daar niet wil hebben zitten. Stylen wat ik wil, maar de dag is nog niet voorbij en hij zit er al weer in. Mijn haar is daar blijkbaar niet voor gemaakt helaas.
  6. Met de tent achter in de auto, op de bonnefooi naar Zuid Frankrijk. Ik hoor het al die mensen nog steeds zeggen “Je hoeft echt niet te reserveren hoor!”, “Er is altijd wel plek voor een tentje”. Nou, wij met de tent achter in de auto naar een kustplaatsje in Frankrijk. Het enige wat ik vooraf gedaan heb was een leuk plaatsje uitzoeken op de kaart, navigatie aan en gaan! Zestien uren later, 10 campings verder en 2 chagrijnige mensen rijker gaven we de moed op. We hebben het zelfs bij een nudistencamping geprobeerd (tsja, we waren op dat moment radeloos). Nergens plek! Uiteindelijk hebben we een rete duur hotel geboekt, gebeld naar huis voor raad (nog in de dure internet tijd) en de volgende dag vol goede moed verder gereden. De volgende jaren campings vooraf besproken kun je begrijpen.
  7. De boot nemen van Hoek van Holland naar Engeland. Dit heb ik 1x gedaan, maar geen goede herinneringen aan. Wat ging die boot heen en weer zeg! Door de golfslag was iedereen om me heen misselijk (ik zelf zag ook eerder groen dan geel, maar kon het nog aardig handelen). Maar al die overgevende mensen, bah. Niet weer..

Hebben jullie ook een anti-bucketlist? Ik ben erg benieuwd wat daar op staat!