Het is alweer november en dat betekent ook dat Carice al 8 maanden bij ons is. Haar ontwikkeling gaat zo snel, want in twee maanden tijd is ze alweer zoveel gegroeid. Tijd voor een update’tje dus!

Meisje meisje

De vorige update die ik schreef was 2 maanden geleden, toen ze 6 maanden oud was. Ik schreef toen dat ze zo’n vrolijk, rustig en tevreden meisje was. Dat is ze eigenlijk nog steeds, al begint er steeds meer pit in te komen. Ze wil namelijk alles volgen en er ontgaat haar werklijk niets. En als het haar even niet zint of ze ziet het niet goed? Dan laat ze dat wel horen. Als Wisse bijvoorbeeld op de grond zit te spelen, wil ze er het liefst bij liggen. Hoe kan ik het dan bedenken om haar in de box te leggen? Gil-len! Ja, echt een meisje dus!

Voeding

Daarnaast heeft ze volgens mij altijd trek in eten. Food for life! Als wij iets aan het eten zijn, of ik geef Wisse een appeltje. Dan wil mevrouw natuurlijk ook eten. Ook dan is het ook gillen geblazen. Het fruit, broodkorsten, crackers en soepstengels zijn hier niet aan te slepen. En dat terwijl de fles af en toe nog wel moeizaam gaat. Ik geef haar over de dag heen 4 flessen van 180/200 ml. Maar minimaal 1tje blijft voor de helft staan. Dus daarbij moeten we misschien eens proberen of we het terug kunnen brengen naar 3.

8 maanden ontwikkeling

Qua ontwikkeling heeft ze ook al sprongetjes gemaakt. Ze tijgert sinds afgelopen week in haar achteruit. Dus rustig op een boxkleed in de kamer liggen is er niet meer bij. Alles moet ik tegenwoordig van de vloer halen, want er is niets meer veilig. Want ja, alles moet natuurlijk nog steeds in de mond. Ze is nog steeds tandloos, dus dat zal daar ook deels wel mee te maken hebben. Ik heb al meerdere keren gedacht: NU komen ze er aan! Zure poepbroeken en rode wangen, maar nog steeds geen tand te bekennen. Zitten doet ze nog niet. Ik zet haar wel eens neer, maar na 2 seconden laat ze zich alweer achterover vallen. Dus fietsen zit er voorlopig ook nog niet in. Alles op z’n tijd!

Broer en zus

Wisse en Carice worden steeds doller op elkaar. Hij is ook zo lief voor haar! Regelmatig hoor ik hem een liedje boven haar box zingen of geeft hij haar haar speelgoed terug als het op de grond is gevallen. En wanneer ik haar net uit bed heb gehaald zegt hij: “Mem, mag Carice even bij mij op schoot zitten?” Ik heb met hem afgeproken dat hij dit blijft doen tot ze mimimaal 18 jaar is 😉