Nog een paar dagen en het is alweer 1 januari 2018. Een nieuw jaar, goede voornemens en een frisse start. Ik vind het altijd wel een fijn gevoel, een nieuw jaar. Een drukke december achter de rug waarin tijd te kort is, motivatie weggezakt en de focus weg. In januari is het dan de uitgelezen kans om je doelen en goede voornemens te herpakken. Bij mij werkt het in ieder geval grotendeels wel zo.

Mijn doelen voor 2018

Op 1 januari krijg ik steevast de vraag, “wat zijn je goede voornemens voor dit jaar”. Daar heb ik al een tijdje over nagedacht. Ik heb (in plaats van voornemens) doelen voor mezelf opgesteld. Benieuwd wat mijn doelen zijn voor het komende jaar?

    • Vaker “nee” zeggen. Van nature ben ik een slechte nee-zegger. Dat resulteerde in een agenda met activiteiten en taken waar ik niet blij van werd. Afgelopen jaar heb ik met mezelf afgesproken vaker nee te zeggen en dingen te beëindigen waar ik geen energie van krijg. Dat is me al aardig gelukt. In 2018 wil ik dat blijven doen. Het creëert voor mezelf een stukje rust en meer tijd voor leuke dingen. Dat is toch wat iedereen wil?
    • Over leuke dingen gesproken. Ik vind de tijd samen als gezin super belangrijk. Het is zo cliché, maar de tijd gaat zo ontzettend snel. Ik wil nu zoveel mogelijk genieten van de tijd met Wisse. Mijn doel voor 2018 is om zoveel mogelijk quality time te hebben met Wisse en samen als gezin. Samen leuke dingen doen, of gewoon lekker thuis samen met hem zijn.
    • Mijn laatste doel heeft ook te maken met dingen doen die je leuk vindt. Ik wil ps. Cheryl verder ontwikkelen. Ik vind het zo leuk om een beetje van mijzelf met jullie te delen en wil dit in het nieuwe jaar nog meer gaan doen. (en natuurlijk heb ik daar ook nog andere zakelijke doelen bij, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien).

Mijn persoonlijke assistent

Het is natuurlijk heel leuk bedacht en gezegd van mij (en voor de meeste mensen met goede voornemens en/of doelen voor het nieuwe jaar). Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je er iets mee doet. Van nature ben ik een partijtje resultaat gericht. Daarom vind ik het gekregen werkboek ‘My Goals’ van Essentialiving een enorme uitkomst.

Het neemt mij in stapjes aan de hand mee richting mijn doel(en). Het boek helpt wensen en verlangens helder te krijgen, te focussen, te plannen en uiteindelijk waar te maken. Hoe leuk is dat!

Het boek is zo ingericht dat je in 5 stappen met je doel aan de slag gaat, zodat het ook leuk is om er mee aan de slag te gaan. En blijven, want er is ook aandacht geschonken aan het volhouden van je doelen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 maanden, 1 jaar en 3 jaar wensen. Super handig dus.

Planner

Naast het werkboek heeft Essentialiving een agenda ontwikkeld met hetzelfde doel; meer rust te vinden en tijd overhouden voor leuke dingen in het leven. En laat dat nou één van mijn doelen van het komende jaar zijn. De agenda is ook super fijn en handig kan ik je zeggen. Het geeft overzicht en structuur doordat er veel ruimte is om per dag je afspraken vast te leggen, to do listjes bij te houden en zelfs je avondeten in te plannen. En weet je wat ik nou het leuke vind? Je kunt per week bij houden waar je je focus op wilt leggen en checken of je busy leven een beetje in balans is. In balans? Ja, voor in de agenda kun je aangeven welke balans je graag wilt op het gebied van thuis, werk, gezondheid, recreatie en me-time wilt. En elke week krijg je een vriendelijke herinnering of je je nog een beetje aan je eigen afspraken houdt.

Tools die je helpen focussen op dingen wat er toe doet

Op een top 2018

Het is een leuk cadeau om te krijgen en om te geven. Aan anderen, of aan jezelf (hij is te koop via bol.com). Ik wens jullie al het goeds toe in 2018, maak nieuwe plannen en doe vooral dingen waar je blij van wordt!

Liefs, Cheryl