Cheryl (29) getrouwd met Jacco en moeder van zoon Wisse (okt ’16) wonen samen in het Friese Kollum. Ze werkt bij een woningcorporatie en blogt op haar eigen blog ps. Cheryl. Marinka (30) woont samen met man Matthijs en dochter Lot (nov ’16) in Zuthpen. Ze is leerkracht en blogt op haar blog A Lot of Words. De mama’s hebben elkaar leren kennen via Instagram en kletsen heel wat af. Ze nemen jullie elke twee weken mee in hun gedachtes, struggles en vragen over hun kids die een paar weken in leeftijd schelen.

 

Lieve Cheryl,

Wij wisten dus bij 17 weken dat onze frummel een meisje was. Behalve dat we dus roze verf konden kopen, hoefden we maar over 1 naam na te denken. Met dat ik zwanger was, hield ik op mijn telefoon een lijstje bij met potentiële namen. Namen die ik tegenkwam en bleven hangen. Door de jongens namen kon al gauw een streep. We hadden een aantal meisjesnamen in het rijtje. Allemaal leuke, vlotte namen. Toch bleef Lot vanaf het eerste moment in ons hoofd zitten. Ik denk dat we voor de 20 weken al wisten dat dàt de naam ging worden. Uiteraard hielden we onze oren en ogen open, maar Lot zat in ons hoofd en elke dag een beetje meer in mijn buik. Het paste gewoon. Tot op de dag van vandaag ben ik enorm blij met haar naam.

Leuke is dat vrienden en familie met onze mom&dad-chelor party  kaartjes hebben ingevuld waarop ze de naam, geboortedatum etc. konden raden. Bijna alle namen die op de kaartjes stonden zouden ook bij ons passen. Vlotte, leuke lieve en stoere namen in één. Ik ga ze hier niet noemen hoor, wie weet heb ik in de toekomst nog een naam hiervan nodig 😉

Ik ben heel benieuwd hoe dat bij jou is gegaan. In je vorige blog #De test schreef je dat je zo’n sterk gevoel had dat je zwanger was van een jongetje. Konden jullie goed twee namen bedenken of had er één naam toch echt de voorkeur?

Liefs, Marinka

(instagram: @marinkabloemendal)


 

Lieve Marinka,

Wat bijzonder dat jullie al vrij snel zo’n grote voorkeur voor de naam Lot hadden. En dat begrijp ik helemaal, ik vind het ook een prachtige naam. Net wat je zegt: vlot, lief en stoer in één. Ik vind dat ook helemaal bij je passen, precies zoals je zelf bent.

Ik vond het ook erg grappig om te weten wat familie en vrienden dachten welke naam we zouden kiezen. Tijdens mijn babyshower hebben ze, net als bij jullie, een kaart ingevuld en geraden wat het zou worden, de naam, geboortedatum en het gewicht. Het was bij ons wat lastiger omdat we natuurlijk niet wisten wat het werd. Grappig was dat ze 50-50 verdeeld waren over het geslacht én de keuze om te vernoemen.

Ik vond de zoektocht naar een naam echt zó lastig. In één van mijn vorige blogs schrijf ik (uitgebreider) hoe we aan de naam van Wisse zijn komen. We waren er al wel snel over uit dat we ons kindje wilden vernoemen, maar niet precies dezelfde naam als opa of oma te geven. Door deze keuze gaf het ons een beetje richting in de honderden mooie namen.

Toeval of niet, maar ook bij de jongensnaam hadden we een sterker gevoel dat het dé naam zou zijn. We twijfelden nog tot vlak voor de bevalling over de naam voor een meisje. Ik denk dat het dan toch zo heeft moeten zijn dat Wisse een Wisse werd.

Liefs, Cheryl

(instagram: @pscheryl)