Cheryl (29) getrouwd met Jacco en moeder van zoon Wisse (okt ’16) wonen samen in het Friese Kollum. Ze werkt bij een woningcorporatie en blogt op haar eigen blog ps. Cheryl. Marinka (30) woont samen met man Matthijs en dochter Lot (nov ’16) in Zuthpen. Ze is leerkracht en blogt op haar blog A Lot of Words. De mama’s hebben elkaar leren kennen via Instagram en kletsen heel wat af. Ze nemen jullie elke twee weken mee in hun gedachtes, struggles en vragen over hun kids die een paar weken in leeftijd schelen. Dit keer spreken ze elkaar over hun einde aan de brievenreeks Hé mama.


Lieve Marinka,

Aan al het goeds komt een eind. Zo ook aan onze brievenreeks die ik met zoveel plezier heb geschreven. Ik vond het een ontzettend leuke manier om onze struggles en confessions te delen met jou, maar ook met andere mama’s/vrouwen.

Wat fijn om te merken dat sommige dingen waarover we schrijven herkenbaar is voor veel andere mama’s. En gewoon fijn te weten dat je niet alleen worstelen met sommige momlife-dingen. Maar ook die nuchtere les van jou over het op vakantie gaan met een kind heeft mij ook aan het denken gezet. Soms zou ik wel eens ook zo relaxed willen zijn als jij. Waar ik wel achter ben gekomen is dat we ontzettend veel van elkaar mama’s kunnen leren.

Wist je dat onze best gelezen Hé mama onze allereerste is? Tijdens #1 de Test beschreven, 2 jaar nadat we de positieve test in handen hadden, het gevoel van toen. Leuk om nu na een paar weken weer terug te lezen. Laat staan wanneer we de hele collectie brieven over een paar jaar terug lezen. Zullen we dat dan samen doen onder het genot van een kopje thee?

Liefs, Cheryl


Lieve Cheryl,

Jeejtje wat gek zeg. Het voelt soms nog als de dag van gisteren toen we aan het appen waren over onze brievenwisseling. En nu zijn we alweer 11 brieven en bijna een half jaar verder. Hoe dan?

Het was heerlijk om samen onze ervaringen te delen op deze manier. Een stuk herkenning, een stuk bevestiging en een stuk geleerd van je. Jij gaat deze zomer heerlijk naar Frankrijk met je mooie gezin. Vertel je me hoe je dat overleeft hebt met de auto èn een dreumes achterin?

En wat gaaf dat #1 De test zo goed gelezen is he? Dat blijft ook zo’n mooi en speciaal moment. Wetend dat er een mini in je buik aan het groeien is. Toch vond ik zelf #2 De naam ook leuk. Het is toch bijzonder om voor je kindje een naam te bedenken dat past en wat hij/zij zijn hele leven met zich meedraagt.

Oke, het einde is dan echt gekomen. Nu ga ik even in een hoekje zitten huilen, daaaaag!

Liefs Marinka 

Ps; Als ik je nou te erg ga missen, zullen we dan misschien, heel misschien eens kijken of we dit in de toekomst nog eens oppakken? Maar eerst gaan we theeleuten samen, deal!