Cheryl (29) getrouwd met Jacco en moeder van zoon Wisse (okt ’16) wonen samen in het Friese Kollum. Ze werkt bij een woningcorporatie en blogt op haar eigen blog ps. Cheryl. Marinka (30) woont samen met man Matthijs en dochter Lot (nov ’16) in Zuthpen. Ze is leerkracht en blogt op haar blog A Lot of Words. De mama’s hebben elkaar leren kennen via Instagram en kletsen heel wat af. Ze nemen jullie elke twee weken mee in hun gedachtes, struggles en vragen over hun kids die een paar weken in leeftijd schelen.

 

Lieve Marinka,

Nog even en je vertrekt met je gezinnetje richting de zon. Wat een heerlijk vooruitzicht moet dat zijn. Ik vind je super dapper dat je nu al voor de 2e keer met Lot het vliegtuig in stapt. Ik vind dat nogal een dingetje en durf het op dit moment nog niet aan. Bang dat Wisse het op z’n heupen krijgt en het hele vliegtuig bij elkaar schreeuwt. Én ik ben een kei in ‘beren op de weg zien’ als het gaat om het onbekende rond het vliegen met een dreumes. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de spullen die je allemaal moet meenemen die niet allemaal in één koffer passen.

Onze eerste mini-vakantie was een weekend naar Scoorl. Ik had het idee een complete volksverhuizing te ondergaan. De héle auto zat volgepakt; maxicosi, kinderstoel, campingbedje, aankleedkussen, speelgoed en nog veel meer. Ik had nog gedacht: een eventueel 2e kind zou niet eens mee kunnen! Past niet op de achterbank. Vorig jaar zijn we ook in de zomervakantie, toen Wisse 9 maanden was, in Nederland gebleven.

Tijdens de vakantie van vorig jaar hebben we tegen elkaar gezegd: volgend jaar gaan we naar het buitenland! We misten het mooie stabiele weer. Nou, daar zat ik dan afgelopen januari. Te surfen op het internet naar een leuke plek om naar toe te gaan. Toch vliegen? Of toch maar in de auto? Het is uiteindelijk Frankrijk geworden waar we met de auto deze zomer naar toe gaan. Net zoals vroeger toen we nog met zn tweeën waren, maar dit keer laten we de tent thuis en verblijven we in een mobile home. Ik vind dit idee veel relaxter; we kunnen de hele auto volproppen én gaan naar een land waar alles te koop is. Ik heb er zin in!

Hoe pak jij het vliegen met een baby (toen) en dreumes (nu) aan? Zie jij geen beren op de weg? En als laatste,  heb je tips voor andere mama’s?

Liefs, Cheryl

ps. Ik kijk nu al uit naar jullie vakantiekiekjes!


 

Lieve Cheryl,

Nu dit stukje online komt, is het nog maar één week voordat we naar Schiphol rijden. En wat heb ik ongelooflijk veel zin in de vakantie! Even een week ècht de tijd voor het gezin, zonder de dagelijkse ‘sleur’ van wassen en opruimen thuis. Het is daar ook nog eens mooi weer èn Zakynthos is een heel mooi eiland, denken we.

Ik zal mezelf absoluut niet dapper willen noemen omdat ik met een kindje ga vliegen. De eerste keer was Lot 11 maanden en heeft ze veelal geslapen of zich vermaakt met mensen om zich heen. Huilen? 5 minuutjes omdat ze moe was. Zakynthos is geen wereldafstand, met zo’n ruime 3 uur vliegen ben je er al. Wederom kijk ik niet tegen de reis op. Lot is nu 7 maanden ouder dan de vorige keer, kan zich beter zelf vermaken met speelgoed en ze zal de andere passagiers geweldig vinden. Of ze ons na 3 uur vliegen nog zo gezellig vinden, gaan we achter komen!

Verder hebben Matthijs en ik voordat Lot kwam gebackpackt door Azië, toen heb ik zeker geleerd dat je vaak meer meeneemt dan nodig is en licht pakken kan ik dus prima als het moet. Als het moet… ga ik met de auto weet ik ‘m tot aan het plafond vol te proppen (Vorig jaar zomer naar Texel en Frankrijk hihi). Met een vliegvakantie hoeft er geen campingbedje, kinderstoel, maxicosi, aankleedkussen etc mee. En ook toen we in Lanzarote waren, konden we daar alles kopen. Scheelt behoorlijk aan gewicht in de koffer. Ik ga er vanuit dat we in Zakynthos ook luiers etc kunnen kopen. Natuurlijk neem ik ook een pak mee, maar ik prop de koffer er niet mee vol. Ook de buggy kan zo mee tot aan de gate  en gaat daarna het ruim in. Moet wel even opbiechten dat we wederom met Lot in een All-In resort zitten. Hoeven we daar ook nergens aan te denken, behalve welke cocktail we eens zullen bestellen 😉

Ik zie dus geen beren op de weg, integendeel. Ik vind het geweldig en zou het liefst vaker gaan. Ik zou het ook geweldig vinden om bijvoorbeeld naar Bali te vliegen. Of Vietnam… of Marokko. Jullie fijne vakantie naar Frankrijk klinkt ook heerlijk! Het lijkt mij juist een hele uitdaging om je kindje zo lang in de auto te vermaken. Rijden jullie ‘s nachts? Of wat is jullie plan van aanpak? Wel heel fijn aan de auto is dat je je eigen spulletjes fijn mee kan nemen. Uiteindelijk maakt het ook niet uit wààr je naartoe gaat. Vakantie is vakantie en overal kun je genieten met je gezin. Ook als het ‘maar’ een half uur van je eigen huis af is.

Als allerlaatste vraag je om tips, jeejtje, lastig! Zelf relax zijn, je kindje wat te drinken geven bij stijgen/dalen van het vliegtuig, neem spelletjes mee voor onderweg en uiteraard genoeg te eten/drinken.

Liefs, Marinka

Ps: foto’s volgen zeker ☀