In de maandelijkse rubriek Memtalk komen inspirerende moeders aan het woord over het leven als mama/mem en delen hun ervaringen met jou. Vandaag vertelt Irma haar verhaal over hoe ze het moederschap combineert met een eigen webshop. 

Biografie:

Naam: Irma Dangremond
Moeder van: Jan (april “16) en Ties (januari ‘“18)
Leeftijd toen je moeder werd: 29 jaar
Instagram naam: @irma_dangremond / @aandewandpuntcom

 

‘maar doen dan?’ met die woorden was de beslissing gemaakt, ergens rond april of mei 2015.

Eind mei 2015, na een mooie reis naar Wit-Rusland, waren ‘we’ gestopt met de pil. We hadden een kinderwens. Een spannende, maar ook wel onzekere tijd vond ik. Maar goed, eerst eens ‘ontpillen’. Ik was er nog niet echt mee bezig. ‘Het zal toch wel een paar maanden duren voor het raak is’. Na 2 maanden was ik voor het eerst ongesteld.

Zwanger

Na de zomervakantie begon ik me wat ‘anders’ te voelen. Ik had een buikje. Ach, dat zal wel van de croissantjes komen. Elke dag ontbijten met croissantjes is niet goed voor je figuur. Ik had ook gewoon honger ‘s ochtends! Maar inmiddels waren we weer ruim 2 maanden verder, en ik was nog niet weer ongesteld geworden. Zou het dan toch al…? Nee, dat kan toch niet!?
Maar op 12 september 2015 testte ik toch écht positief. Een dikke vette streep. Ik was zwanger! Ik kon het niet geloven en deed 2 dagen later een Clear Blue test en die gaf ook ‘zwanger’ aan. 3+ weken stond er op het schermpje. Ik dacht zelf dat ik een week of 4-5 ver was. Ik maakte een afspraak bij de verloskundige. We konden meteen de volgende week komen.

Het echo apparaat ging aan. De lampen uit. Gespannen keken we naar het scherm. En ja hoor, daar kwam een klein mini-mensje in beeld, geweldig! Natuurlijk had ik me al wel een beetje verdiept in de groei van een buikbaby, dus ik had op het scherm verwacht te zien een boontje met kleine uitstulpingen, wat later de armpjes en beentjes zouden worden.

Toen ik het kleine mensje met al gevormde armpjes en beentjes zag, riep ik: ‘maar hoe ver ben ik dan?!’. Ik bleek al 10 weken en 4 dagen zwanger

Ik was al een eindje opweg in mijn zwangerschap toen we het er voor de eerste keer echt over hadden: zal ik stoppen met werken? Van beide kanten was de wens er dat ik huismama zou worden. Dat wisten we van elkaar. En er was nóg een wens: een eigen webshop, met leuke spulletjes voor aan de muur. ‘Maar dat komt nog wel, ooit’ was toen de gedachte.

16 april 2016 beviel ik van onze oudste zoon Jan. In de weken daarna dacht ik alleen maar: wat is dit leuk!! En wat wil ik graag bij dit ukkie thuis zijn! En ook was ik steeds bezig met die droom om voor mezelf te beginnen. Één en één is twee. Ineens was het duidelijk. Zo wil ik het. We zaten aan de keukentafel toen we samen besloten: ‘maar doen dan?’

Een eigen webshop

In de maanden die volgden was ik onder alle slaapjes van Jan bezig met voorbereiden. De opmaak van de shop, welke artikelen wil ik verkopen… En zo kreeg de webshop al snel vorm. In januari 2017 ging www.aandewand.com online!

In het begin was het echt nog zoeken naar een goede balans tussen mama zijn en het ondernemerschap. Soms liep ik als een kip zonder kop door het huis vanalles en, ja… niets eigenlijk, door elkaar heen te doen. Met gevolg: een onvoldaan gevoel en m’n hoofd vol als ik naar bed ging. Ik denk dat het voor alle nieuwe mama’s in het begin wel zoeken is. Een kind krijgen, mama worden, een nieuwe rol in je eigen leven… De boodschappen doen en het huis netjes houden is dan al een opgave op zich 😉 Ik ben gaan doen wat me altijd al goed hielp om de rust te bewaren: plannen! (Ja, zo simpel kan het zijn)

Ik maakte werkelijk van álles to-do lijstjes en een serieuze planning. Van de administratie, de boodschappen tot het in badje doen en de webshop onderhouden. Alles ingedeeld in tijdsblokken en de to-do lijstjes in volgorde van prioriteit… en het werkte! Ik had voor alles meer tijd, en genoot ook dubbel zo hard van alles!

Nu kon ik ook rustig op de koffie gaan bij een vriendin zonder dat ik dacht ‘oh nee, dit en dat moet ook nog gebeuren…’

Na verloop van tijd kon ik het strakke plannen wat loslaten. Ik zat in een fijn ritme, alles ging eigenlijk vanzelf! Ik kreeg energie van alle leuke bestellingen en genoot enorm van onze zoon!

Een tweede zoon

In januari kregen wij onze tweede zoon: Ties. Een super tevreden mannetje. Het was een snelle bevalling van 5,5 uur. Ik voelde me goed en vol energie. Ook grote broer Jan was direct al dol op ‘baby Ties’. Omdat het zo goed ging hield ik de webshop gewoon open, met een aangepaste levertijd. Manlief hielp de eerste weken met pakketjes inpakken en wegbrengen.

Ties is inmiddels 2,5 maand oud. Tuurlijk was het de eerste weken weer wennen en weer mijn ritme zien te vinden. Voeden, luiers verschonen (daar heb je al bijna een dagtaak aan) en niet te vergeten: een eigenwijze dreumes die ook zijn aandacht nodig heeft… Maar deze keer wist ik wat ik moest doen: Plannen!

Liefs, Irma