wat er stom is aan zwanger zijn

STOM! – mijn stom lijstje over de zwangerschap

Een herkenbaar en ontzettend leuke rubriek uit het tijdschrift LINDA vind ik de STOM! lijstjes van de BN’ers. Soms is het wel even lekker om je hart te luchten wat er allemaal stom is. En hoewel ik zwanger zijn echt heel mooi en bijzonder vind, vind ik ook dingen heel stom. Hier is mijn lijstje..

Stom! dat die eerste weken van de zwangerschap zo ontzettend traag gaan. Je hebt een geheimpje, voelt je totaal niet goed en moet tegen iedereen de schijn ophouden dat je je prima voelt. Laat dat eerste trimester de helft korter duren alsjeblieft!

Stom! dat je niets mag innemen als je ziek bent. Ik hoest momenteel mn longen uit mijn lijf. Maar dan is het zo stom! dat je geen hoestdrank of weet ik het wat mag nemen om die kriebel tegen te gaan. Ik heb soms het idee dat ik de baby uit mijn buik hoest!

Stom! dat je een geheugen als een vergiet hebt. Waar ik normaal nog wel redelijk scherp en attent met alles was. Kan ik nu rustig alle verjaardagen en afspraken vergeten. Vooral mijn korte termijn geheugen is als een guppie. Ik kan gewoon soms niet meer herinneren wat we gisteren hebben gegeten of het antwoord op mijn vraag wat Wisse op zijn brood wil.

Stom! dat je geen rauwe vis, rauw vlees of wijntjes mag drinken als je zwanger bent. Ik heb er vooral last van als we uit eten gaan, want bekijk elke menu kaart maar eens. Je hebt standaard keus uit soep en kipsaté, want de rest van de gerechten heeft minstens één ingredient die je als zwangere niet mag eten.

Stom! Vocht vasthouden als een olifant. Vooral de vorige keer had ik daar last van, maar dat kwam vast mede door de tijd van het jaar waarin ik toen zwanger was. Een opgezwollen hoofd, knellende kleding en schoenen die niet meer aan kunnen. Nu in de winter valt het me nog mee, maar ik heb voor de zekerheid mijn ringen deze week af gedaan.

Stom! Die hormonen die helemaal met je aan de loop gaan. Soms herken ik mezelf niet meer. Huilen om een liedje op de radio, huilen bij een film en andere moodswings.

Nu klinkt het wel héél erg die zwangerschap, maar dat is ook weer niet zo hoor. Ik vind het ontzettend mooi en bijzonder om zwanger te zijn en ben er zelfs met 37 weken nog niet klaar mee! Maar af en toe is klagen wel even lekker, toch? Wat vonden jullie STOM! aan zwanger zijn?

2 gedachten over “STOM! – mijn stom lijstje over de zwangerschap

  1. Het meest stomme aan mijn zwangerschappen? Ik denk dat wat ik het alleestomst vond, is dat mensen doen alsof je ziek bent. “Nee! Dat doe ik wel, jij kan dat niet. Je bent zwanger!” “Oh, blijf lekker zitten. Ik regel dat wel even.” “Rustig aan doen hoor. Je bent zwanger hè!” Standaard antwoord was dan: “Zwanger! Niet ziek!” Om dan vervolgens zelf datgeen te gaan doen wat ik wilde doen.

    Oja, stom was ook de zwangerschapssuiker die ik bij de laatste had.

    Verder heb ik van elke zwangerschap volop genoten

  2. Zo herkenbaar! Vooral die hormonen, ik voel me echt zo labiel als ik eigenlijk gewoon moe ben?. Wat ook STOM is, dat je lichaam je (soms) in de steek laat. Mijn bekkenproblemen maken het niet makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *