Vanaf jongs af aan was ik al aan het nadenken over de voor mij perfecte meisjes- en jongensnaam voor mijn toekomstige kind(eren). In mijn dagboek, op de laatste pagina’s van mijn schoolagenda’s en later in een app op mijn telefoon, overal schreef ik mooie namen op die ik tegenkwam. Voordat ik zwanger was, kon ik helemaal wegdromen in het bedenken van mooie namen. Hoe we aan de voornaam Wisse zijn gekomen, vertel ik je hier.

Een naam voor het leven

Nadat we wisten dat ik zwanger was, kon het namen verzinnen serieuze vormen aan gaan nemen. Jeetje hé, wat ga je anders naar namen kijken als het voor het ‘echt’ is. Hadden jullie dat ook? Bij alles wat je bedenkt vraag je je toch af: is dit écht leuk, past dit écht bij ons, en is dit over 60 jaar nog steeds leuk?

Vernoemen

Jacco en ik waren er wel snel achter dat we wilden vernoemen. Beide zijn we naar onze grootouders vernoemd en we vonden het daarom wel bijzonder om deze traditie voort te zetten. Maar ja, hoe dan? Want vernoemen kun je nog steeds in tig varianten doen. Om ons kind (we wisten niet of we een zoon of een dochter zouden krijgen) dezelfde naam als opa of oma te geven leek ons niet handig. Dan krijg je straks twee personen die omkijken als je de naam roept. Dus het werd een combinatie!

Opa’s

Wisse is uiteindelijk vernoemd naar beide opa’s Willem & Sipke. Deze naam hebben we ooit eens gehoord en dachten nu: JA! Dit moet hem zijn! Niet te lang, bekt goed, stoer en komt ook nog eens niet vaak voor.

Wisse voornaam

Wisse

Wisse, een voornaam die je niet zo heel vaak hoort. Het betekent ‘gids’ heb ik me laten vertellen en het is een bekende achternaam in Zeeland. We hebben veel complimenten over zijn naam gekregen. Wij zijn heel trots op ons kereltje en net zo trots op zijn naam. Ik hoop dat hij er later ook net zo blij mee is als wij!

Een naam uitzoeken voor je kind is en blijft een lastig iets. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie verhaal. Heeft jullie kind een aparte naam, is hij of zij vernoemd? Schrijf het gerust in de reactie hieronder.

Lees ook: