De tijd vliegt! Zo zit ik alweer een update te schrijven en ben ik al op de helft van mijn zwangerschap! Vandaag ben ik precies 21 weken zwanger en zal jullie even kort meenemen in hoe het nu gaat.

20 weken echo

Afgelopen week hebben we de 20 weken echo gehad en dat vond ik toch wel een dingetje hoor. Ik had ontzettend veel zin in om de baby weer op beeld te zien, want dat was alweer een aantal weken geleden. Maar ik was ook stikzenuwachtig, omdat het gewoonweg niet vanzelfsprekend is een gezond kindje te mogen krijgen. Misschien stond ik er dit keer nog wel meer bij stil dan de eerste keer wanneer je toch iets meer onbevangen bent. Ik voel de baby nog steeds niet heel goed en moet me echt concentreren om iets te voelen. De reden daarvan gaven ze gelijk al aan het begin van de echo – de placenta ligt bij mij aan de voorkant. Dit dempt de schopjes en omdat de baby nog niet super sterk is, voel ik het niet erg goed. Dit komt vanzelf hebben ze me verzekerd 😉 Aan het einde van de echo kregen we gelukkig goed nieuws dat er geen bijzonderheden te zien waren. Wat een opluchting!

Krijgt Wisse een broertje of een zusje?

Bij binnenkomst tijdens de echo vroeg de vrouw gelijk of we ook willen weten wat het wordt. Grappig is dat ik zovaak dezelfde vraag krijg! Tegenwoordig is het meer vanzelfsprekend dat je wél weet of je een jongen of een meisje verwacht. Bijna 80% gaf op mijn Instagram-poll aan dat ze ook willen weten (of wisten) wat het wordt. Ik snap héél goed dat je super nieuwsgierig bent en je het graag wilt weten. Dat heb ik ook, maar ik vind het onzettend leuk om het als een verrassing te houden tot bij de bevalling. Bij de echo hebben we dus even weggekeken. Knap hé? Bij Wisse wisten we het ook niet en ik weet nog goed dat ik tijdens de weeën dacht: “nu weten we straks eindelijk of het een jongen of een meisje is!”

Verder

Verder voel ik me over het algemeen goed. Af en toe ben ik echt nog wel heel moe. Mijn lampje gaat rond een uur of 8 al uit. Dus veel meer dan op de bankhangen doe ik zo’n avond ook niet. Daarnaast heb ik nog af en toe last van mijn lage bloeddruk – duizelig en licht in mijn hoofd – dit is ook wel iets van deze periode schijnt. Maar verder mag ik absoluut niet klagen. Ik ben inmiddels begonnen met zwangerschapsyoga, om meer bewust bezig te zijn met de zwangerschap en ons babytje. Het gaat mij snel genoeg namelijk!

Tot de volgende update!