Joehoe, bollie typt weer even een berichtje! Vandaag staan er 39 weken op de teller, weer een stapje dichterbij hét moment. Hierbij weer even een update hoe het nu gaat.

Dik en bol

Intussen groei ik (en de baby neem ik aan ook) lekker door. Gelukkig voel ik me nog steeds heel goed. Ik kan me nog steeds prima bewegen, geen last van mijn rug of bekken en slaap nog goed. Wel merk ik dat ik de laatste dagen meer harde buiken heb en de baby zich lekker vult in mijn buik. De schopjes maken plaats voor complete uitreksessies waarbij voor mijn gevoel mijn hele buik uit elkaar gedrukt wordt. Op de vraag: “ben je er klaar mee?” kan ik zeggen NEE. Nog niet! Al mag het uiteraard nu wel komen!

Nesteldrang

Ik geloof echt dat er dames zijn met meer nesteldrang dan ik, maar ook bij mij heeft het zich laten zien. Mijn to do lijstje ligt standaard op tafel om alles af te strepen als ik weer wat gedaan heb. De babykamer is verder helemaal af, alle kleertjes hangen (jaja gestreken!) in de kast en de vluchttas staat sinds een paar dagen klaar.

Controle in het ziekenhuis

Het is standaard protocol om na een keizersnee met 36 weken overgedragen te worden aan het ziekenhuis. Daar zal ik ook moeten bevallen, wat ik overigens helemaal niet erg vind. Wel vind ik het jammer om mijn eigen verloskundigen niet meer te zien voor de bevalling (en te bevallen onder hun begeleiding), maar ik wist het van te voren. Inmiddels heb ik twee controles in het ziekenhuis gehad. We hebben onze wensen besproken en ben helemaal op de hoogte wanneer en wie ik moet bellen zodra de baby zich aandiend.

Afwachten

Nu kan ik eigenlijk niet meer doen dan rustig afwachten. Ik/we genieten heerlijk van dit mooie weer. Hoe bijzonder is dit eigenlijk? Was ik vooraf bang om in sneeuwstormen en met ijzel naar het ziekenhuis te moeten glijden, lijkt het nu eerder een warmterecord te worden met de geboorte ;). Hoewel de baby nog prima mag blijven zitten, wordt ik wel met de dag nieuwsgieriger! Maaruh, neem je tijd kleintje we hebben geduld!

zwangerschapsupdate 39 weken