Vandaag ben ik 18 weken zwanger en dat betekent dat ik bijna op de helft van mijn zwangerschap ben. Het gaat zó ontzettend snel. Veel sneller dan de vorige keer, maar dat zal alles te maken hebben met een rondrennende dreumes die mijn aandacht vraagt. 

Hoe het gaat

Op af en toe een dipje na (moe of misselijk) gaat het goed met me. Ik voel me gelukkig een stuk beter dan de eerste weken. Mijn energie komt weer terug en ik hoef niet meer elke middag samen met Wisse een middagdutje te doen. Soms doe ik dat nog steeds wel hoor, want wat is er nou lekkerder dan even een knippertje maken?! Daarna kan ik sowieso de hele wereld weer aan.

Buik

Mijn buik groeit gestaag. Hoe snel de eerste weken gingen (ik had met 7 weken al een zwangerschapsbroek aan!) hoe langzaam de laatste weken lijken te gaan. Bij de laatste controle, vorige week, was ik zelfs een klein beetje afgevallen ten opzichte van het begin. Dat zal alles te maken hebben met de misselijkheid/buikgriep die ik heb gehad.  Helemaal niet erg natuurlijk, want ik verwacht dat dat ruimschoots ingehaald zal worden.

Slapen

Het slapen gaat goed. Ik ben zo naar dromenland vertrokken, hoef ’s nachts gelukkig niet naar de wc én kan zelfs nog (half) op mijn buik liggen. Mijn ideale slaaphouding! Het enige is dat Wisse de laatste tijd rond de klok van 6 klaar is voor de dag. Dat zijn we eigenlijk helemaal niet van hem gewend, dus hoop elke dag dat dit de laatste vroege ochtend was.

Beweging

Heel soms denk ik iets te voelen. Een klein kriebeltje, maar het is nog niet heel duidelijk voelbaar. Ik voelde Wisse voor het eerst rond de 19 weken dus ga er stiekem een beetje vanuit dat het nu ook elk moment zou kunnen zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de baby steeds wat beter te gaan voelen bewegen.

Shoppen

Ik heb eigenlijk nog helemaal niets (!) voor baby nr. 2 geshopt. Ik zal binnenkort de dozen van Wisse zijn oude kleding van zolder halen om te kijken wat daar nog tussen zit. En daarnaast wacht ik ook liever op de 20 weken echo die we binnenkort hebben. Maar zodra ik aan het shoppen ben geslagen laat ik het jullie uiteraard zien!

Ben je nog nieuwsgierig naar mijn vorige zwangerschapsupdate? Lees dan hier het eerste trimester terug.