Ontspanning is belangrijk voor je gezondheid. Hoe ontspan je nou het beste? Er zijn een aantal hele fijne apps die je helpen met ontspannen en relaxen. Hier vind je de 5 beste apps om te ontspannen en relaxen. Pak je yoga mat er bij, zoek een rustig plekje op en neem een fijne app bij de hand om je dagelijkse ontspanning te vinden.

Zoek je nog een fijne yogamat om te gebruiken voor je ontspanningsoefeningen? Yogamat online heeft een hele ruime keus in verschillende yogamatten en meditatiekussens.

Apps om te ontspannen & relaxen

De vijf beste apps die je helpen ontspannen in drukke tijden.

#1 Daily Yoga: thuistrainen

Of je nou een beginnende of gevorderde yoga’er bent, met de app Daily Yoga is het fijn de dag beginnen of eindigen. Het bevat tal van yoga oefeningen die worden vertelt en voorgedaan. De video’s zijn duidelijk en de stem die het vertelt werkt ontspannend. Er wordt tijdens de filmpjes duidelijk vertelt wat je moet doen en waar je op moet letten. Daarnaast varieren de yoga oefeningen in lengte. Met deze app kun je op je eigen moment en op je eigen niveau aan yoga doen.

#2 Meditation Moments

Slaap beter, stress minder en focus meer geeft de app in de appstore aan. De warme rustige stem van Michael Pilarczyk helpt je via deze app tot rust te komen door te mediteren. De meditatie oefeningen zijn geschikt voor volwassenen en kinderen en hebben verschillende lengtes, varierend van 5 tot 45 minuten. Zo past het altijd in het schema van je dag. Naast de meditatieoefeningen bevat de app ook ademhalingsoefeningen, afspeellijsten met rustgevende muziek en een dagelijkse ‘quote van de dag’.

#3 Headspace

De ontspannings app Headspace wordt wereldwijd heel veel gebruikt en enorm goed gewaardeerd. De app staat bomvol meditatieoefeningen voor zowel beginnend als gevorderde mediteerders. De mooi vormgegegven app helpt heel veel mensen om tot rust te komen. Je hebt een gratis versie, maar in de betaalde versie heb je veel meer opties. Van een 3 minuten durende meditatie tot een cursus van 30 dagen waar dieper op één aspect wordt ingegaan.

#4 Sleep Cycle

Wanneer je moeite hebt met in slaap te komen of juist wakker te worden, is Sleep Cycle een hele fijne app. Een goede nachtrust is essentieel in een gezond bestaan, maar dat lukt niet voor iedereen. In de bibliotheek van de app staan slaapverhalen, ontspanningsgidsen en kalmerende slaapgeluiden om je te helpen in slaap te vallen. Daarnaast houdt deze app je slaapcyclus in de gaten en zorgt ervoor dat je ’s ochtends op het juiste moment wakker wordt. Hij zal je wakker maken op een moment dat je in een lichte slaapfase zit, waardoor je frisser en energieker aan je dag begint.

#5 Calm

De winnaar van de ‘app of the Year 2017’ & ‘Best of 2018 Award Winner’. Naast deze gewonnen prijzen, geven ook de makers aan dat Calm de nummer 1 app is voor slaap, meditatie en relaxen. Het enige is dat je wel betalen moet voor de toegang tot de vele mogelijkheden. De meditatie oefeningen varieren van drie tot 25 minuten en zijn er voor beginners tot gevorderde mediteerders. De oefeningen zijn ingericht op verschillende thema’s zoals het ontstressen, geluk & dankbaarheid. Daarnaast bevat Calm ook een aantal ademhalingsoefeningen die je helpen bij je slaap en verdere ontspanning.

Ik hoop dat je met dit rijtje apps om te ontspannen en relaxen nóg beter je dag start en eindigt.

Afbeelding van AndiP via Pixabay