Misschien ken je het tijdschrift Okki nog wel uit je kindertijd. Ik heb er heel wat verslonden toen ik jong was. Okki bestaat (gelukkig) nog steeds en er zijn heel veel 6- en 7 jarigen die het kindertijdschrift lezen. Al wordt het misschien officieel voor deze leeftijd aanbevolen, ook onze oudste van 5 vindt de Okki sinds kort ontzettend leuk. Perfect leesvoer voor het slapen gaan of tijdens de (zomer)vakantie.

Wat is Okki?

De Okki is een tijdschrift dat 13 keer per jaar verschijnt. Het prikkelt kinderen op een leuke en grappige manier met de ontwikkeling van lezen, schrijven en rekenen. Elke Okki bevat tal van leuke puzzels, moppen, leuke weetjes en korte leesverhaaltjes. Wist je dat Okki samen met leerkrachten wordt ontwikkeld? Daardoor sluit het perfect aan bij het niveau van kinderen in groep 3 en 4.

Elk jaar verschijnen er twee dikke vakantieboeken van Okki. Eentje in de zomer en één in de winter. Deze vakantiespecials zijn los te koop, maar ook te combineren met een abonnement. Ze staan ook bomvol leuke puzzels, spelletjes, quizjes en (korte) leesverhalen.

Een Okki abonnement bestel je heel eenvoudig via de website van Blink. Ze hebben momenteel een actie bij hun jaarabonnementen, waarbij een nieuwe abonnee een gratis familiespel naar keuze ontvangt.

Tijdschrift voor kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar

Elke vier weken ligt er weer een nieuwe Okki in de winkels of valt deze op je deurmat. Elk met een eigen thema, zoals ‘Dieren in de zee’, ‘Op de Noordpool’ of ‘Rare dieren’. Wat staat er allemaal in het kindertijdschrift Okki staat? Het heeft een aantal vaste rubrieken zoals moppen, puzzel je gek, echt of nep? en Lekker lezen met Dolfje & Foeksia. Dolfje Weerwolfjes en Foeksia de miniheks kun je kennen als de personages uit de koker van Paul van Loon.

Okki is speciaal voor kinderen die net kunnen lezen. Het blad staat namelijk bomvol plaatjes, de verhaaltjes zijn kort en de woorden en begrippen die worden gebruikt zijn aangepast aan de leeftijd. Zo kunnen de kinderen die net beginnen met lezen op een leuke manier oefenen met woordjes en zinnen.

Naast de verhaaltjes staan er ook een boel spelletjes in het kindertijdschrift. Ideaal om te spelen tijdens de vakantie of als je kind zich verveelt op een regenachtige middag.

Gratis familiespel

Is het tijdschrift Okki ook iets voor jouw kind? Koop dan eens een Okki in de winkel of op de website van Blink. Het afsluiten van een abonnement op dit toffe kindertijdschrift biedt heel veel voordelen. Want doe je dit nu, dan krijg je er een gratis familiespel bij. Je kunt kiezen uit de spellen: Keer op Keer, Beverbende, Regenwormen, Halli Galli, Lama Kaartspel, Weerwolven van Wakkerdam, Vlotte Geesten en Valse Motten. Nog meer zomerpret met Okki! Let op! deze aanbieding is geldig tot 18 juli 2022.

Okki tijdschrift leeftijd familiespel

Heel veel leesplezier!

Zoek je nog een leuke vakantiebestemming deze zomer? Hier geef ik tips voor de leukste kindercampings in Nederland.