Suske en Wiske. Wie is daar niet groot mee geworden? De strips met verhalen over Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik en sterke Jerom vond ik altijd geweldig om te lezen. De nog altijd populaire Belgische stripsreeks van Willy Vandersteen bestaat dit jaar 75 jaar en naar aanleiding daarvan komt de uitgever met iets heel tofs. Ze willen namelijk ‘Suske en Wiske De Complete Collectie’ uitbrengen. Wat dit precies inhoudt?

De Complete Collectie

Standaard Uitgeverij is de stripuitgeverij die onder andere de reeksen van Suske en Wiske uitgeeft. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske willen ze dus de volledige reeks in één verzamelcollectie uitbrengen. Dat zijn 289 albums. Zo kun je in één klap de hele reeks in huis halen voor je kinderen. De Complete Collectie bevat 54 bundelingen, met per bundel vijf of zes verhalen. Alle albums uit de Rode Reeks tot nummer 355 zijn hier straks in terug te vinden.

Suske en Wiske’s crowdfunding

Het uitbrengen van de Suske en Wiske Complete Collectie gaat via een crowdfundingsactie. Je kunt je hiervoor intekenen en wanneer de minimale doelstelling van 2021 collecties is behaald, wordt het project uitgevoerd. Tot nu toe zijn er al 1556 collecties verkocht (zo’n 77% van het doel!) en de actie loopt nog tot 11 juli 2021. Mocht het doel niet behaald worden, dan krijg je je inleg uiteraard weer terug.

Je kunt hiermee de volledige reeks van Suske en Wiske in huis halen voor €249,00 en dat is minder dan een euro per avontuur. Mocht het allemaal slagen, wat wel de verwachting is, is het plan van de uitgeverij de collectie eind november dit jaar te leveren. Tip: hiermee heb je dus gelijk een super tof cadeau voor pakjesavond of voor onder de kerstboom!

De bundelingen zullen niet in de winkel te krijgen zijn, dus mocht je meer informatie willen of mee doen aan de crowdfundingsactie, dan zou ik je adviseren hier op de site te kijken.

Ben je ook Suske en Wiske fan?

Suske en Wiske de complete collectie