Je dochter, nichtje of kleindochter wordt binnenkort 1 jaar. Maar wat zijn leuke cadeauideeën voor een 1 jarig meisje? Hoewel ons meisje alweer bijna 2 jaar wordt, zat deze blog nog altijd in mijn hoofd om te maken. Zo’n eerste verjaardag is toch een mijlpaal en wat mij betreft heel speciaal. Des te leuker om een mooi cadeau uit te zoeken voor de eerste verjaardag. Hier vind je een overzicht met cadeau ideeën voor een 1 jarig meisje. Hopelijk kan ik je inspireren!

Cadeau ideeën voor een 1 jarig meisje

Fietsjes en loopkarren

Zo rond de eerste verjaardag kunnen de eerste stapjes gezet worden. Om het lopen te stimuleren is het hebben van een loopkar met blokken ontzettend leuk. En als ze dan nog net iets ouder zijn, is een klein loopfietsje, loopscooter of driewieler ook erg leuk. En mijn persoonlijke favoriet is een mooie trolly van Olli Ella waar ze heerlijk mee door de kamer kunnen lopen en allerlei leuke dingetjes in kunnen stoppen.

groot cadeau 1 jaar meisje jongen

Houten speelgoed

Houten speelgoed is ook een goed idee als cadeau voor de verjaardag van de 1 jarige. Het blijft leuk en er is tegenwoordig zoveel leuks te verkrijgen. Wat dacht je van een regenboog telraam, houten puzzel of regenboog in pastel kleuren. Little Dutch is daarvoor een prachtig merk met veel mooi houten speelgoed. Als je een iets groot cadeau zoekt, dan is een Wobbelboard starter een aanrader. Gegarandeerd uren speelplezier. Maar ook een hobbelpaard blijft leuk.

duurzaam cadeau 1 jaar houten speelgoed meisje

Poppen en knuffels

Misschien heel cliché, maar een pop is toch ook wel een leuk cadeau voor een meisje. Een leuke pop met kleertjes is altijd leuk, maar een zachte knuffelpop is als één jarige ook wel fijn aangezien deze iets minder zwaar is. En als ze dan toch hun eerste stapjes rond de eerste verjaardag zetten kunnen ze gelijk met hun nieuwe pop of knuffelpop achter een poppenwagen of buggy stappen.

pop knuffel verjaardag tip meisje

Spelen

Nu de baby geen baby meer is als ze 1 jaar is, zal ze ook steeds meer gaan spelen. Leuke cadeautjes voor deze leeftijd zijn dan ook speelgoed die de ontwikkeling bevordert. Bijvoorbeeld een leuke vormenstoof, stapeltoren met stapelbekers of een trekspeeltje.

Wat we zelf hebben getest is bijvoorbeeld speelgoed van Smartmax (review lees je hier) en de speelboom van Klorofil (lees hier de review). En ook mijn eerste woordjes is hier ook favoriet. Met name omdat het zo heerlijk interactief is.

Ander leuk speelgoed is bijvoorbeeld een ballenbad als je een iets groter cadeau voor een 1 jarige zoekt. Of misschien vallen deze badletters ook wel in de smaak om ze te vermaken onder de douche of in bad.

uitdagend speelgoed 1 jaar meisje verjaardag cadeau ideeen educatief

Buitenspeelgoed

Wanneer een verjaardag in de zomerperiode is, zul je ook veel sneller denken aan buitenspeelgoed als cadeau. Ook voor een 1 jarig meisje is dit ook zeker leuk. Je kunt denken aan een zandbak of een speelkeuken. Of juist een leuk emmertje of schepje om mee te spelen. En, wat ik zelf ook een leuk cadeautje vind is een toffe kinderzonnebril.

origineel cadeau eerste verjaardag meisje 1 jaar

Kinderkamer

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt en tóch wel heel leuk is, is iets voor de kinderkamer. Want een mooi speelkleed of speelmatras is uitermate geschikt om op een kinderkamer neer te leggen zodat er lekker gespeeld kan worden. Of wat denk je van een leuke vlaggenlijn om de kinderkamer mee op te vrolijken. Ook een nachtlampje is een leuk cadeau aangezien ze op deze leeftijd bewuster zijn van donker en licht op de kamer. Een nachtlampje kan dan zeker helpen bij een beter nachtrust.

cadeau 1 jaar geen speelgoed ideeen kinderkamer inspiratie

Boeken

Ja, boeken vind ik ook altijd leuk om te geven als cadeau. Een mooi prentenboek, voorleesboek of flapjesboek doet het altijd goed. Wat ik zelf mooie en leuke boeken vind voor een meisje van 1 jaar zijn bijvoorbeeld: gewooon zoals je bent, voelboek rupsje nooitgenoeg en De kleine walvis in de winter. Maar ook een leuke boekenkastje is een leuk cadeau voor een klein boekenwurmpje in wording.

verjaardag cadeautip boeken geen speelgoed educatief

Kleding

Met de eeste stapjes rond de eerste verjaardag, kunnen de eerste regenlaarsjes ook aangeschaft worden. Zo vind ik ik de Bergstein laarsjes altijd van die leuke kleurtjes hebben. Ook leuk, voor bijvoorbeeld de kinderdagopvang of gastouder zijn leuke rugzakjes. Wat denk je van deze toffe rugtasjes van Fresk of Trixie?

cadeau 1 jaar geen speelgoed meisje verjaardag

Dit waren mijn cadeau ideeën voor een 1 jarig meisje en ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb kunnen geven. Heb je nog een leuk cadeau die ik ben vergeten? Schroom niet om dit in de reacties te zetten!

inspiratie tips cadeaus voor een meisje speelgoed boeken knuffels