Steeds vaker zie je een klimrek of wandrek opduiken in de huiskamer en kinderkamer. Naast dat het een echte eyecatcher is, heeft een klimrek voor kinderen in huis ook meerdere voordelen. Ben je opzoek naar een klimrek voor binnen? Of overweeg je ééntje te kopen en wil je er meer van weten? Lees dan deze blog even verder. Ik vertel je meer over de Pikler driehoek en de voordelen van een klimrek in huis. Let’s climb!

klimrek voor kinderen

Klimrek in huis

Heb je een klimaapje thuis die je continu van de tafel of kast kunt trekken? Dan is een klimrek voor binnen misschien een handig en leuk idee om aan te schaffen. Kinderen hebben nou eenmaal de neiging overal op te klimmen. En met bijvoorbeeld de Pikler driehoek, een behendig klimtoestel in de vorm van een driehoek, kun je deze behoefte veilig ondervangen. De klimrekken van Pikler zijn aan elkaar te koppelen en dus heel leuk met elkaar te combineren. Daarnaast zijn er nog losse onderdelen, zoals een glijbaan en een klimhelling bij te krijgen voor nog meer uitdaging en eindeloos speelplezier.

Kinderen kunnen hier naar hartelust op klimmen en klauteren. Leg voor de veiligheid bijvoorbeeld een speelmat onder het klimrek voor zachte landingen. Dit klimrek is inklapbaar en neemt daardoor niet zoveel ruimte in beslag. Zeker handig wanneer je even wat extra ruimte in je woonkamer wilt hebben.

Klimrek in de kinderkamer

Naast dat een klimrek voor kinderen leuk is in de woonkamer, is het ook een ontzettend leuk item voor de kinderkamer. Niet zo gek ook dat je ze vaak ziet als je op zoek bent naar inspiratie voor de kinderkamer. Want naast het klimmen, kun je er ook hele toffe andere dingen mee. Wat dacht je van chillen in een hangmat? Of maak er een coole tent van als je er een laken overheen gooit.

Ook de populaire wandrekken van KAOS zie je terug in diverse kinderkamers. Met een aantal accessoires maak je deze wandrekken binnen no time multifunctioneel.

Voordelen van een klimrek als speelgoed

Misschien denk je, waarom zou ik een klimrek voor mijn kinderen aan schaffen? Het heeft een aantal hele fijne voordelen die ik graag met je wil delen:

  • Het ontwikkelt de creativiteit, behendigheid en mobiliteit bij kinderen
  • Het voorziet de klimbehoefte van kinderen op een veilige manier. Een klimrek voor kinderen is ideaal voor de actieve klimaapjes in huis.
  • Het stimuleert kinderen meer in beweging te komen. Want naast de lichamelijke beweging bevordert het ook de motorische vaardigheden.
  • Je haalt heel makkelijk een speelparadijs en speeltuin in huis. Bij slecht weer, hoef je niet persé naar buiten om de kinderen te laten klauteren.
  • Het speelgoed gaat jarenlang mee. Het is uit te breiden zodat het ook leuk en uitdagend blijft voor de kinderen die ouder worden.
klimrek voor kinderen in huis

De klimrekken van Jindl

Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de afwerking van de klimtoestellen van Jindl. Het zagen, schuren, boren en aflakken gebeurt heel nauwkeurig. Splinters is iets wat ze absoluut niet willen, want veiligheid gaat boven alles. Het voldoet dan ook aan de hoogste veiligheidseisen en wordt geproduceerd in Europa.

De zijkanten van het klimrek, de glijbaan en klimhelling zijn gemaakt van gecertificeerd berken multiplex en voorzien van kindvriendelijke CE gecertificeerde olie voor kindermeubels en speelgoed. De klimsporen van de pikler zijn van espenhout en ongeolied. Het is heel belangrijk dat er geen giftige stoffen in de lak of olie zit omdat kinderen de wereld onder andere ontdekken met hun handen en mond.

Jindl is een 100% familiebedrijf met persoonlijk contact. Ze hebben de klimrekken (en hun hele assoriment) op voorraad, dus je hebt het na je bestelling snel in huis. Kijk ook zeker eens op hun website wanneer je op zoek bent naar ander uitdagend én uniek speelgoed.

Zou jij een klimrek voor kinderen in huis nemen?

klimrek voor kinderen in huis